Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Selymes, antrenor la Oţelul

Ziarul de Vrancea
21 sep 2014 494 vizualizări
Clubul Oţelul Galaţi a anunţat, printr-un comunicat de presă, că Tibor Selymes este de sambătă noul antrenor principal al echipei gălăţene

Fostul internaţional Tibor Selymes, în varstă de 44 de ani, a debutat ca antrenor în 2005, la FC Sopron, după care a stat pe banca echipelor Liberty Oradea, Sportul Studenţesc, Astra Ploieşti, FCM Targu Mureş, Dinamo II, Săgeata Năvodari şi Kaposvari.  Selymes va fi prezentat astăzi, iar maine va sta pe bancă la meciul pe care Oţelul îl va juca în deplasare cu CF Brăila, în 16-imile de finală ale Cupei Romaniei.


Lupii, pas spre calificare

Echipa Lupii Bucureşti a învins, sambătă, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf, cu scorul de 18-13, formaţia italiană Calvisano, în prima manşă a calificărilor în European Rugby Challenge Cup. Vlaicu a punctat prin şase lovituri de pedeapsă pentru Lupii Bucureşti.

Buceschi a demisionat de la Baia Mare

Antrenorul campioanei la handbal feminin, HCM Baia Mare, Costică Buceschi a demisionat din funcţie, sambătă, primarul municipiului băimărean, Cătălin Cherecheş, declarand, pentru MEDIAFAX, că se poartă negocieri cu tehnicieni străini şi cu "foarte puţini antrenori romani". Costică Buceschi a demisionat, sambătă, după meciul caştigat, în deplasare, de HCM Baia Mare, cu formaţia Mureşul Targu Mureş, scor 41-21, în etapa a VI-a a Ligii Naţionale. Tehnicianul a anunţat jucătoarele în vestiar cu privire la decizia sa, dar nu şi conducerea, potrivit afirmaţiei primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care conduce instituţia ce finanţează campioana cu circa 98 la sută din fonduri. Edilul s-a arătat deranjat încă de zilele trecute de maniera în care a jucat echipa în etapa precedentă şi, mai ales de rezultatul înregistrat în deplasarea de la Corona Braşov, în care HCM a fost învinsă cu 28-29.

Medalii la Special Olympics

Reprezentanţii Romaniei au obţinut 45 de medalii, dintre care 17 de aur, la Jocurile Europene de Vară Special Olympics 2014, competiţie ce a avut loc la Antwerp. Sportivii romani au concurat la gimnastică, bocce, judo nataţie şi tenis de masă şi au caştigat 17 medalii de aur, 18 de argint şi zece de bronz. De asemenea, reprezentanţii Romaniei au înregistrat două clasări pe locul patru şi una pe locul 5. La competiţia desfăşurată la Antwerp au participat peste 2.000 de sportivi din cel puţin 50 de delegaţii. Pentru Romania au concurat 19 sportivi.

Azarenka a încheiat anul

Jucătoarea de tenis Victoria Azarenka (Belarus), locul 25 WTA, a anunţat, duminică, că nu va mai juca în acest sezon pentru a se reface complet după accidentarea de la genunchiul drept, informează L'Equipe. "Acest an a fost foarte greu pentru mine. Am muncit în fiecare zi pentru a-mi reveni, dar nu mă simt la capacitate maximă. Am decis să nu mai joc în acest an, deoarece vreau să revin în forţă în sezonul viitor", a scris Azarenka pe pagina sa de Facebook. Fostul lider mondial, în varstă de 25 de ani, nu a caştigat niciun turneu în acest an.

Europene de handbal în Croaţia şi Franţa

Campionatul European de handbal masculin din 2018 va avea loc în Croaţia, iar cel similar feminin în Franţa, conform deciziei Congresului EHF, de sambătă, de la Dublin. Potrivit anunţului EHF, Croaţia găzduieşte o competiţie europeană de acest nivel după 14 ani. În Croaţia au mai avut loc două ediţii de Campionat Mondial, în 2003 (feminin) şi în 2009 (masculin). Meciurile din cadrul ediţiei CE din 2018 se vor disputa în săli din patru oraşe. Tot sambătă a fost decisă şi gazda Campionatului European feminin din 2018, organizarea turneului final revenind Franţei, care a desemnat şapte săli pentru disputarea meciurilor.  Franţa a mai găzduit două ediţii de Campionate Mondiale, în 2001 (masculin) şi în 2007 (feminin). De asemenea, la Congresul de la Dublin au fost stabilite şi naţiunile gazdă ale CE masculin din 2020, acestea fiind Suedia, Austria şi Norvegia, respectiv ale competiţiei similare feminine, adică Norvegia şi Danemarca.

Africa îl susţine pe Blatter

Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) va susţine candidatura elveţianului Joseph Blatter la preşedinţia FIFA, a anunţat, sambătă, forul african. "Africa îl va susţine în unanimitate pe preşedintele Blatter", a declarat secretarul general al CAF, Hicham El-Amrani, într-o conferinţă de presă susţinută la Addis Abeba. Blatter, care şi-a anunţat la începutul lunii candidatura pentru al cincilea mandat în fruntea FIFA, este extrem de popular în Africa, după ce acest continent a găzduit în 2010 pentru prima dată turneul final al Cupei Mondiale. Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, în varstă de 78 de ani, a confirmat că va candida pentru un nou mandat la conducerea forului fotbalistic mondial la alegerile programate în iunie 2015, la Sao Paulo. Elveţianul conduce FIFA din 1998.

Herea, golul calificării pentru Sion

Fotbalistul echipei FC Sion, Ovidiu Herea, a înscris unicul gol al partidei disputate, sambătă, în deplasare, în faţa formaţiei FC Biel-Bienne, scor 1-0, rezultat în urma căruia gruparea la care joacă romanul s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Elveţiei. Herea, titular la oaspeţi, a marcat în minutul 59. Romanul a rămas pe teren pană în minutul 77. Optimile de finală ale Cupei Elveţiei vor avea loc la 29 şi 30 octombrie.

Finală mondială la volei masculin

Echipele naţionale ale Poloniei şi Braziliei s-au calificat, sambătă, în finala Campionatului Mondial de volei masculin care se desfăşoară la Katowice. Polonia a învins, în semifinale, cu scorul de 3-1 (26-24, 28-26, 23-25, 25-21), reprezentativa Germaniei, în timp ce Brazilia, triplă deţinătoare a trofeului, a trecut, cu scorul de 3-2 (25-18, 23-25, 25-23, 22-25, 15-12), de selecţionata Franţei. Polonezii au caştigat o singură dată în istorie Campionatul Mondial, în urmă cu 40 de ani.

Le-a trădat condiţia fizică

Echipa naţională de handbal feminin a Japoniei a învins, ieri, cu scorul de 79-0 (40-0), reprezentativa statului Maldive, într-un meci din cadrul Jocurilor Asiei care se desfăşoară în Coreea de Sud. Portarul selecţionatei din Maldive, Nahidha Ahmed, a apărat un singur şut al japonezelor. "Condiţia noastră fizică nu a fost prea bună şi am avut multe jucătoare accidentate", a declarat Abdulla Saleem, antrenorul învinselor. Tot la Jocurile Asiei, echipa de fotbal a statului Maldive a fost învinsă, cu scorul de 0-15, de reprezentativa Indiei, iar ştafeta de 4x100 metri liber a terminat cursa în mai mult de cinci minute.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.