Sport

Piţurcă în faţa marelui examen

Ziarul de Vrancea
1 sep 2014 453 vizualizări
Selecţionerul şi-a explicat alegerile pentru lotul convocat în vederea meciului cu Grecia

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că o victorie a echipei naţionale în partida din deplasare cu Grecia, prima din cadrul preliminariilor, ar echivala cu calificarea la Euro 2016."Începem o nouă campanie cu o partidă în care întalnim Grecia, echipa considerată cea mai valoroasă din grupă. Este extrem de important să plecăm din acest meci cu punct sau puncte. O victorie în Grecia ar fi cat o calificare. şansele noastre s-ar mări considerabil dacă am reuşi victoria. Eu am speranţa că echipa va reuşi un joc bun acolo şi vom pleca neînvinşi. Pentru să suntem în faţa unui meci extrem, extrem de important", a spus selecţionerul, care a explicat că meciul de duminică nu reprezintă pentru Romania o revanşă după barajul pierdut în faţa Greciei în toamna anului trecut. Piţurcă a adăugat că prima reprezentativă se poate impune la Pireu deoarece jucătorii greci vin după participarea la CM 2014 şi doar caţiva dintre ei au apucat să joace la echipele de club în noul sezon. "Echipa Greciei este extrem de speculativă. Este îndeajuns să marcheze şi după aceea e foarte greu să mai caştigi”, a precizat Piţurcă.

Selecţionerul despre...

Sînmărtean: " Pe Sanmărtean aş fi vrut să îl convoc. însă, din păcate, exact înaintea meciului cu Grecia el s-a accidentat. şi explic de ce l-aş fi convocat. Pentru că Sanmărtean, de cand a venit la Steaua, a început să fie mult mai responsabil vizavi de fotbal, vizavi de ceea ce se întamplă în teren. Deci eu eram mulţumit de prestaţiile lui din ultima perioadă şi cu siguranţă el ar fi fost în lotul echipei naţionale. Dacă Sanmărtean ar fi fost în echipă, jocul poate s-ar fi derulat într-o altă manieră pentru că el are un atu mare, e un jucător foarte tehnic".
Mutu: "Eu am dat un răspuns. Iar după tot ce s-a întamplat în ultimul timp nici nu mai are rost să mă întrebaţi. Eu nu l-am mai văzut pe Adrian Mutu prin teren. Am văzut că nu a făcut parte din lot".
Jucătorii stelişti: "După ce am urmărit ultimul meci de campionat, s-a văzut în exprimarea lor că din punct de vedere psihic sunt dăramaţi. şi nu ştiu de ce, pentru că în fotbal se poate întampla să pierzi. Eu sper să îşi revină foarte rapid",
Moţi: "Am vorbit cu Moţi acum cateva minute. Colaboratorii mei au ţinut legătura cu el. Moţi era varianta a patra, a cincea, mereu la echipa naţională. Dacă Gardoş nu a mai jucat de mult timp, Găman e accidentat, Chiricheş a jucat doar un meci,  era normal ca Moţi să vină la naţională".
Situaţia portarilor: "Este o problemă faptul că doi dintre portar, Tătăruşanu şi Pantilimon, nu prea au apărat în ultima perioadă. însă eu nu pot să mă plang de Ciprian Tătăruşanu, pentru că el nu a apărat o etapă, în rest a apărat la fel ca portarul celălalt de la Fiorentina. Pantelimon are o problemă, pentru că a apărat doar sporadic",


Lotul naţionalei pentru meciul cu Grecia
Portari: Pantilimon, Tătăruşanu, Lung
Fundaşi: Luchin, Tamaş, Chiricheş, Goian, Moţi, Dr.Grigore, Raţ, Grecu.
Mijlocaşi: Pintilii, Torje, Maxim, Prepeliţă, Hoban, Enache, Budescu, Vl.Achim
Atacanţi: Stancu, Marica, Chipciu, Keşeru.
CAS
Piţurcă a lămurit lucrurile: “Nu plec!”
Selecţionerul Victor Piţurcă a afirmat că şansele de a pleca de la naţionala Romaniei la o echipă din Golf, după meciul cu Grecia, din preliminariile Euro-2016, sunt sub unu la sută.  "Nu e nimic serios, nu am vorbit cu niciun oficial de la niciun club. Sunt doar speculaţii tot ce a apărut. M-a sunat de trei patru ori un domn din Romania şi atat", a declarat Piţurcă. Întrebat dacă este tentat de o astfel de ofertă, Piţurcă a răspuns: "Depinde Acum vorbim despre pielea ursului din pădure". El a mai spus că jucătorii au glumit pe seama lui, în legătură cu această ofertă: "Am glumit cu băieţii. Sau ei cu mine. Mi-au zis: «Bravo, nea Piţi, mergeţi pe blat aşa»".  Presa sportivă a vehiculat că selecţionerul Victor Piţurcă ar urma să preia, după meciul cu Grecia, echipa saudită Al Ittihad.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.