Sport

Criminalii, buni de plată

Ziarul de Vrancea
1 aug 2014 596 vizualizări
Cei trei ucigaşi ai handbalistului Marian Cozma vor trebui să achite familiei acestuia 671 mii de euro

Petre Cozma, tatăl  handbalistului Marian Cozma, ucis în 2009 într-un club din Veszprem, a declarat vineri, agenţiei MEDIAFAX, că nicio sumă de bani nu poate compensa pierdere copilului său, după ce un tribunal din Ungaria a decis despăgubiri de 211 milioane de forinţi (671.000 de euro).
"Deocamdatã nu am nicio informaţie oficială legată de despăgubiri. E o fată la ambasada Romaniei din Budapesta şi mai ţin legătura cu ea şi ea urmează să traducă ce a scris avocatul. Noi avem ca reprezentant avocatul Federaţiei Ungariei de Fotbal, pe care l-am cunoscut la meciul Ungaria - Romania. E un om deosebit, a fost şi la mine acasă. Acum a trimis nişte documente la ambasadă şi urmează să ne comunice. Niciodată însă nu se va putea face dreptate. Nicio sumă din lume nu-mi poate aduce băiatul înapoi. Nu are cum. Nicio sumă nu poate compensa pierderea copilului meu", a declarat Petre Cozma
Site-ul maghiar Blikk.hu a dezvăluit faptul că o instanţă ungară i-a obligat pe cei trei criminali ai lui Cozma, Raffael Sandor, Gyozo Nemeth şi Ivan Sztojka la plata sumei totale de 211 milioane de forinţi, aproximativ 671.000 de euro, către familia fostului handbalist, drept despăgubiri. Conform publicaţiei citate, tatăl, mama, fratele şi logodnica fostului sportiv ar urma să primească fiecare cate 52.750.000 de forinţi.  Avocatul familiei Cozma, Laszlo Helmeczy, a declarat că rudele handbalistului ar fi obligate să meargă în Ungaria pentru a se stabili în urma unor controale dacă au fost afectaţi de moartea lui Marian Cozma. Juristul a invocat însă probleme de sănătate şi financiare ale clienţilor săi.
Handbalistul roman al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, în 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesic, grav răniţi şi ei. Handbalistul roman în varstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.