Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: În grupă cu Kosovo

Ziarul de Vrancea
22 iul 2014 440 vizualizări
Echipa naţională de handbal masculin a Romaniei va evolua în grupa C a primului tur preliminar al Campionatului European din 2018, potrivit tragerii la sorţi de marţi, de la Viena.

Din această grupă vor mai face parte reprezentativele din Italia şi Kosovo. Celelalte grupe sunt formate din Grecia, Belgia şi Cipru (A), Estonia, Luxemburg şi Georgia (B). Meciurile vor începe în luna octombrie, iar caştigătoarea fiecărei grupe din primul tur al preliminariilor se va califica în play-off-ul pentru accederea în faza a doua a preliminariilor CE din 2018. Partidele din play-off vor avea loc în 6-7, respectiv 9-10 aprilie 2016. În acest an, echipa Romaniei a ratat calificarea la turneele finale ale Campionatului Mondial din 2015, respectiv Campionatului European din 2016. Naţionala nu are antrenor după ce Eliodor Voica a demisionat în aprilie, iar francezul Christian Gaudin a condus echipa doar în cele două meciuri cu Suedia, din play-off-ul CM din 2015.

Sorana a trecut primul hop azer

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 29 WTA şi cap de serie numărul unu, s-a calificat, ieri în turul doi al turneului de la Baku, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Sorana Cîrstea a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 6-3, după o oră şi 29 de minute, pe Ons Jabeur (Tunisia), beneficiară a unui wild-card şi poziţia 153 în ierarhia mondială. În turul doi, Sorana Cîrstea o va întalni pe Stefanie Voegele (Elveţia), locul 72 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-4, de Alexandra Cadanţu. În primul tur la dublu, perechea  Raluca Olaru/Shahar Peer (Romania/Israel, nr.3) a învins cu 3-6, 6-3, 10-4 cuplul Alexandra Cadanţu/Katarzyna Piter (Romania/Polonia). În sferturi, Olaru şi Peer vor întalni perechea franceză Amandine Hesse/Pauline Parmentier.

Ultimele rezultate din Cupa Ligii

Gaz Metan Mediaş - Pandurii Targu Jiu 0-1 (0-0, 0-0). ÎChristou ('94). În min. 27, Llullaku, de la gazde, a ratat un penalty. Mingea respinsă de portarul Stanca a ajuns la Buziuc, care a centrat şi Llullaku a introdus mingea în poartă cu umărul. Golul nu a fost validat, pe motiv de henţ. Enescu (GM) a fost eliminat în min. 97.
Concordia Chiajna - Dinamo 1-3 (1-1). Oberdam ('19) / Bilinski ('27) / Lazăr ('51), Boubacar ('78 - penalty).
Echipele calificate în sferturile de finală sunt FC Viitorul, Astra Giurgiu, Oţelul Galaţi, Steaua, CSMS Iaşi, "U" Cluj, Pandurii Targu Jiu şi Dinamo. 

Tenismeni romani la europenele de juniori

Jucătoarea Ioana Loredana Roşca, cap de serie numărul 6, s-a calificat, ieri, în turul trei la Campionatele Europene de tenis la juniori, care se dispută la Klosters-Serneus din regiunea Davos (Elveţia), după ce a trecut în turul al doilea  de Fanny Ostlund (Suedia), scor 6-2, 6-3. În turul trei, Roşca o va întalni pe Ayla Aksu (Turcia), care a trecut, cu scorul de 6-2, 6-3, de Arevik Tumanian (Armenia). În turul al treilea a ajuns şi Nicolae Frunză, învingător cu 6-3, 6-2 în faţa norvegianului Sebastian Hawken. Pentru un loc în optimile de finală ale competiţiei, Frunză va juca împotriva ucraineanului Vadim Ursu, care l-a învins cu scorul de 6-7, 6-3, 6-2 pe Aliaksandr Halinko.(Belarus). Celălalt concurent roman, Bogdan Apostol, a fost eliminat de francezul Corentin Denolly, scor 6-7, 1-6.

Retrageri din Liga Naţională de baschet

Baschet Club Farul Constanţa nu s-a înscris în noul sezon al Ligii Naţionale de baschet masculin, termenul limită acceptat de FR Baschet fiind 20 iulie, "Am primit o înştiinţare oficială din partea BC Farul prin care suntem anunţaţi că din raţiuni financiare nu se poate continua în Liga Naţională. Totuşi, dacă pană pe 25 iulie, cand se va trage la sorţi programul competiţional, ne vor anunţa că pot continua, nu cred că va fi cineva absurd să nu dorească continuarea Farului în prima divizie. Nu mai cred însă în minuni"', a declarat secretarul general al FR Baschet, Dan Berceanu.  În aceeaşi situaţie se află alte două formaţii, Concordia Chiajna şi nou-promovata Ştiinţa Bucureşti. În aceste condiţii, noul sezon al Ligii Naţionale de baschet va începe cu doar 13 formaţii.

Un brazilian în naţionala Rusiei?

Atacantul brazilian al echipei FC Krasnodar, Francisco Wanderson, a declarat, marţi, că îşi doreşte să joace pentru naţionala Rusiei, a anunţat agenţia Itar-Tass. "Voi răspunde afirmativ dacă voi fi chemat să îmbrac tricoul echipei naţionale a Rusiei", a spus Wanderson, care a mai evoluat în cariera sa la formaţiile Fortaleza, River Atletico Clube, GAIS şi Al-Ahli. Atacantul brazilian în varstă de 28 de ani evoluează la FC Krasnodar din 2012 şi a fost golgeterul campionatului rus în primul sezon. Wanderson este al doilea jucător brazilian care şi-a exprimat dorinţa de a juca în naţionala Rusiei, după fundaşul echipei ŢSKA Moscova, Mario Fernandes. Rusia va organiza turneul final al Cupei Mondiale din 2018, după ce la ediţia din acest an a fost eliminată din faza grupelor.

Onoare pentru Löw

Selecţionerul naţionalei Germaniei, Joachim Löw, va deveni cetăţean de onoare al oraşului natal Schönau im Schwarzwald, după ce a caştigat Cupa Mondială din Brazilia, a anunţat municipalitatea. "Suntem mandri de Jogi Löw. El a purtat numele oraşului în întreaga lume", a declarat, pentru agenţia DPA, primarul din Schönau im Schwarzwald, Peter Schelshorn. Consiliul municipal din Schönau im Schwarzwald a votat, luni, în unanimitate proiectul prin care selecţionerul campioanei mondiale va deveni cetăţean de onoare al oraşului cu 2.300 de locuitori. Conform primarului, Löw a fost de acord să primească această distincţie în cadrul unei recepţii, dar a precizat că data evenimentului nu a fost fixată. De asemenea, stadionul din Schonau im Schwarzwald va purta numele selecţionerului german. Joachim Löw (54 de ani), care a caştigat al patrulea titlu mondial pentru Germania, se află în acest moment în vacanţă în regiunea Freiburg.

Selecţie pentru selecţioneri

Federaţia Ivoriană de Fotbal a anunţat, ieri, că a selectat cinci antrenori dintre care va alege noul selecţioner al echipei naţionale a Coastei de Fildeş, Comisia tehnică din cadrul federaţiei africane a analizat CV-urile a 37 de antrenori. Cei cinci antrenori selectaţi sunt francezii Francis Gillot, Frédric Antonetti, Herve Renard, Luis Fernandez şi portughezul Jose Manuel De Jesus. Coasta de Fildeş a rămas fără selecţioner, după ce francezul Sabri Lamouchi şi-a anunţat demisia la 25 iunie în Fortaleza, după înfrangerea decisivă cu 2-1 contra Greciei, din faza grupelor Cupei Mondiale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.