Sport

Visul lui Grigor Dimitrov

Ziarul de Vrancea
22 apr 2014 410 vizualizări
Cel mai bun tenisman al Bulgariei şi favvoritul turneului de la Bucureşti, ţinteşte să ajungă celebru ca fotbalistul Stoicikov şi spune că le cunoaşte foarte bine pe fetele noastre, Sorana şi Simona

Principalul favorit al BRD Năstase Ţiriac Trophy, Grigor Dimitrov, locul 14 ATP, a declarat, ieri într-o conferinţă de presă, că speră să ajungă o legendă a sportului din Bulgaria, precum fostul fotbalist Hristo Stoicikov. "E plăcut să nu mai auzi «baby Federer», pentru că am tot auzit-o. La început era haios, dar apoi nu mai era plăcut. Sper ca la un moment dat să ajung o legendă ca Stoicikov. Nu e nimic mai plăcut decat să reprezinţi o ţară mică precum Bulgaria", a spus Dimitrov. Grigor Dimitrov a afirmat că se simte bine că are posibilitatea de a juca într-o ţară apropiată de Bulgaria. "Prima oară nu a fost cea mai bună experienţă a mea, am pierdut din primul tur. Mă simt bine să joc aproape de ţara mea, mă simt ca acasă. Sunt mulţi jucători buni în acest turneu. Trebuie să iei fiecare meci în parte ca şi cum ar fi ultimul. Trebuie să fii pregătit să joci fiecare meci", a completat Dimitrov.
Sportivul bulgar a menţionat că deşi a ajuns pe locul 14 al ierarhiei mondiale mai trebuie să îmbunătăţească multe aspecte în jocul său. "Am avut meciuri bune, rezultate bune, dar am muncit mult ca să ajung aici. Mai trebuie să fac multe, să îmbunătăţesc multe, dar nu mă voi opri aici. Am crescut pe zgură, deşi îmi place să joc pe hard. Totuşi, sezonul trecut am avut rezultate bune pe zgură", a explicat Dimitrov. Întrebat ce jucători de tenis cunoaşte din Romania, Dimitrov a răspuns: "O ştiu pe Sorana Cîrstea, cu care am jucat la juniori, pe Marius Copil, pe Horia Tecău. Cum am putut uita de Simona Halep, care e pe locul cinci?! Am caştigat împreună Campionatul European sub 16 ani din Rusia şi ştiam că va ajunge o jucătoare foarte bună".
Grigor Dimitrov, care a stat în primul tur, îl va întalni pentru un loc în sferturile de finală ale competiţiei bucureştene pe cehul Jiri Vesely, care a trecut cu scorul de 7-6, 6-0, de francezul Jeremy Chardy.

Hănescu a trecut primul hop

În primul tur al turneului BRD Năstase-Ţiriac Trophy care se dispută pe Arenele BRN din Capitală, Victor Hănescu (84) s-a calificat în turul II, învingandu-l după 75 de minute pe israelianul Dudi Sela (81) cu scorul de 6-3, 6-4. În turul secund, Hănescu îl va întalni pe favoritul nr. 4, francezul Gilles Simon (28), calificat direct. Simon este triplu caştigător al Open-ului de la Bucureşti.  Cu o seară în urmă, perechea Florin Mergea/Oliver Marach (Romania/Austria) fost eliminată cu 3-6, 3-6 de cuplul Julian Knowle/Vasek Pospisil (Austria/Canada). Alte rezultate de la simplu: Denis Istomin (Uzbekistan) - Thomaz Bellucci (Brazilia) 7-6, 7-6; Lukas Rosol (Cehia) - Filippo Volandri (Italia) 6-1, 7-6; Rikardas Berankis (Lituania) - Nikoloz Basilaşvili (Georgia) 6-7, 6-3, 6-4; Carlos Berlocq (Argentina) -Andreas Seppi (Italia) 6-0, 2-6, 7-6; Robin Haase (Olanda) - Matthew Ebden (Australia) 6-4, 6-3; Paul-Henri Mathieu (Franţa) - Nicolas Mahut (Franţa) 6-3, 6-1.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.