Home | Social | Natalitatea în Vrancea este în continuă scădere

Natalitatea în Vrancea este în continuă scădere

Publicat de 736 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
În anul 2016 s-au înregistrat un număr de 12 decese în rândul nou-născuților În anul 2016 s-au înregistrat un număr de 12 decese în rândul nou-născuților

Natalitatea în Vrancea este în continuă scădere, potrivit unui raport anul al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Dacă în anul 2015 în Vrancea s-au născut 3474 de copii, în anul 2016 numărul nou născuților a fost cu 155 de mai mic.

Deși a scăzut și numărul deceselor, în 2016 înregistrându-se 4489 de decese, cu 145 mai puțin decât anul precedent, sporul natural la mia de locuitori continuă să fie negativ, menținându-se și în acest an la minus 2,9. În 2016, potrivit al aceluiași raport al DSP Vrancea, a crescut mortalitatea la mia de născuți vii până la 3,6, în anul 2016 înregistrându-se un număr de 12 decese în rândul nou-născuților. Vestea bună este că numărul deceselor în rândul copiilor până în 4 ani a scăzut, în 2016 înregistrându-se numai un deces față de șase decese în anul precedent. Putem spune pe bună dreptate că, în condițiile în care în Vrancea fenomenul de emigrare a populației către alte țări în căutarea unui loc de muncă bine plătit și al unui spor natural negativ, pentru Vrancea viitorul nu arată prea bine. (D.L.)

 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36

Calendar creștin- ortodox: Sf. Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Euvula (Dezlegare la ulei şi vin)
Calendar catolic: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Maxima zilei: “Eu am crezut întotdeauna în adevăr. Trebuie să ai curajul să priveşti realitatea în faţă. Fără acest curaj, viaţa nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rău sunt aceia care, vrând să ne protejeze, ne ascund adevărul.” (Agatha Christie)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5575 lei
1 Dolar American (USD) – 4.2232 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail