Social

Spitalul Mare: Finanţare prin Sistemul Naţional Integrat al marilor urgenţe

Raluca Manolache
21 oct 2014 968 vizualizări
Spitalul Spitalul Judeţean Focşani face parte din cele 93 de unităţi sanitare din ţară care primesc fonduri în cadrul acţiunii pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile ATI u spitalul a primit un buget iniţial de 300.000 lei

Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani este singura unitate spitalicească din judeţul nostru care primeşte finanţare pentru cazurile grave, prin Sistemul Naţional Integrat al marilor urgenţe, destinat pacientului critic. Acest sistem pus la punct de Ministerul Sănătăţii cuprinde cinci acţiuni prioritare, menite să acopere deficitul de finanţare, iar acestea acoperă următoarele segmente de activitate sau patologii: Anestezie-Terapie Intensivă (ATI), Infarct Miocardic Acut (IMA), Moarte Subită, Accident Vascular Cerebral  Acut (AVC) şi Traumă. Sistemul a fost lansat luni de oficialii de la Bucureşti, iar Spitalul Mare din Focşani face parte din cele 93 de unităţi sanitare din ţară care primesc fonduri în cadrul acţiunii pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile ATI. “Anual în secţiile ATI ajung între 10 şi 13% dintre pacienţii internaţi în spital, adică peste  400.000 de cazuri. Din punct de vedere financiar, costurile (cu personalul, materialele, medicamentele sau tehnologia) alocate acestor pacienţi sunt unele dintre cele mai mari din întregul sistem de sănătate. Acestea se apropie de 20% din costurile totale de spitalizare. Ministerul Sănătăţii a alocat 172. 800.000 lei pentru achiziţia de medicamente, reactivi, materiale sanitare pentru monitorizarea pacienţilor, materiale consumabile necesare ventilaţiei mecanice, kituri consumabile şi soluţii pentru efectuarea tehnicilor de epuraţie extrarenală continuă, kituri consumabile şi soluţii pentru efectuarea tehnicilor de dializă hepatică, kituri şi materiale consumabile pentru efectuarea tehnicilor de oxigenare extracorporeală sau eliminare extracorporeală a CO2, kituri şi materiale consumabile pentru aparate de tip Cell-Saver, kituri şi consumabile pentru dispozitive de asistare mecanică a circulaţiei, materiale consumabile necesare pentru tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici, consumabile, kituri şi piese de schimb ale aparaturii şi echipamentelor din dotarea secţiei ATI”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Spitalul are nevoie de o suplimentare de 100.000 lei

Spitalul Mare din Focşani a primit pentru acest an suma de 300.000 de lei pentru bolnavii din secţia de terapie, iar cadrele medicale trebuie să ţină o evidenţă strictă a tuturor materialelor sanitare şi medicamentelor consumate, pentru raportările ce trebuie făcute la Bucureşti. Sumele alocate acestui program acoperă cheltuielile a doar şase paturi din secţia de terapie intensivă, paturi destinate pentru îngrijirea pacienţilor critici. De altfel, în urma unei analize făcute de oficialii unităţii, a fost deja trimisă o adresă la Bucureşti prin care se solicită o suplimentare a fondurilor alocate pentru acest program. Oficialii unităţii spitaliceşti au solicitat aproximativ 100.000 de lei. Rămane de văzut dacă banii vor fi alocaţi sau programul se va derula doar cu bugetul alocat iniţial. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.