Opinii

Bacinschi pune maşinile focşănenilor pe primul loc

Sorin Tudose
9 ian 2014 1990 vizualizări
Ştiu că edilul Focşanilor este mandru tare de “locurile de parcare” pe care le face prin urbea noastră. Presa prietenă îl laudă la foc continuu pentru proiectele sale, pentru viziunea lui de decongestionare a traficului rutier în ciuda faptului că nu a făcut nicio parcare de cand e primar.

Nicio parcare subterană, nicio parcare supraterană, niciun teren viran amenajat special pentru maşini. Bacinschi n-a făcut nimic altceva decat să înjumătăţească trotuarele largi gandite de comunişti şi asta în cel mai bun caz. Spun în cel mai bun caz pentru că există şi trotuare care au fost îngustate binişor cu peste jumătate. Pe Bulevardul Brăilei, mai ales porţiunea Casa de Pensii – Giratoriul de la Gerald, trotuarul a fost îngustat grosolan de-a dreptul. Dacă o familie iese cu copii în oraş şi se află pe unul din nenumăratele trotuare distruse de “primul focşănean” este exclus ca respectivii focşăneni să meargă unul langă altul. Copiii o vor lua în faţă şi părinţii vor merge în spate. Să zicem merci că încolonarea nu merge pană la şirul indian. Ce atata loc să respiri, loc să te plimbi, important este să aibă maşinile unde să fie parcate.
Reţeta lui Bacinschi a fost aplicată cu succes în dreptul grădinii Spitalului Judeţean unde, tot aşa, oamenii se ciconesc între ei dacă vin din sensuri opuse. Dar poate cel mai elocvent exemplu este trotuarul de la fabrica de confecţii  de vizavi de Spital şi pană dincolo de Liceul “Cuza”. În ciuda fluxului imens de focşăneni care tranzitează cinci zile pe săptămană zona Bacinschi s-a gandit că trebuie să facă nişte parcări în zonă, adică să înjumătăţească trotuarul. Sutele de elevi, profesori, lucrători la confecţii? N-au decat să se înghesuiască pe bucăţica de trotuar rămasă, să coboare puţin pe locul destinat parcării autoturismelor. Primarul nostru nu se gandeşte la cetăţenii lui, ci doar la cum să mai bage puţin gunoiul sub preş. Ce va face eternul Bacinschi cand numărul maşinilor va creşte? Va manca din nou din trotuare, din ce a mai rămas din ele? Se va intra în maşină direct din gura blocului? Dar poate că Bacinschi nu-i lipsit totuşi de viziune. Îşi dă seama şi el că într-un oraş a cărui populaţie a scăzut cu peste 20 de mii de oameni în mai puţin de două decenii numărul autoturismelor n-are cum să mai crească semnificativ. Cand tinerii de pană în 35 de ani preferă străinătatea, cand absolvenţii de facultate nu s-ar mai întoarce în Focşani nici cum, cine să îşi mai cumpere maşini ca să fie el nevoit să mai facă “locuri de parcare”?
P.S. Presupunand că Bacinschi şi prefectul Cătălin Popescu s-ar întalni pe unul din trotuarele mancate de primul, că unul ar veni dintr-un sens şi celălalt din sens opus, cine s-ar da la o parte? Cred că-i limpede că amandoi n-au loc să treacă unul pe langă altul.


Sorin TUDOSE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
valeriu, acum 3771 zile, 22 ore, 11 minute, 38 secunde
Si sa nu uitam de giratoriul de la fostul Gerald,care a ajuns mai nou "parcare",ce-i drept fara voia soferilor,fiind facut total de-a-nboulea.
sofer, acum 3778 zile, 19 ore, 47 minute, 47 secunde
Cel mai tare a fost cu parcarile rezidentiale, unde doar a desenat dungi pe strada si a inceput sa adune bani pentru primarie. Cu ce drept blochezi o portiune de sosea si o aloci celor din bloc pe citeste integral
cozma, acum 3782 zile, 10 ore, 58 minute, 38 secunde
Foarte bun articolul...e o mare tiganie si debandada in oras cu groapa aceea alba din centru numita la modul suprem patinoar,o mare mizerie de altfel si asa zisele parcari care sarnesc batai si citeste integral
vali crintea, acum 3782 zile, 14 ore, 5 minute, 32 secunde
ba, care mi-ai sters comentariul desi nu avea injurii sau cuvinte jignitoare ? Ia sa stergeti si articolul daca nu v-a placut ca am fost de acord cu ceea ce contine articolul!
danielul, acum 3782 zile, 17 ore, 2 minute, 27 secunde
1. Trotuarele late gândite de comuniști au fost îngustate în anii 2010 tot de un comunist, ajuns demult pe funcție la conducerea orașului (zic asta pt. că primarul orașului Focșani este numit citeste integral
Razvan Chirac, acum 3782 zile, 18 ore, 6 minute, 2 secunde
La Ramnic se procedeaza la fel, din pacate.
Vali Crintea, acum 3782 zile, 19 ore, 3 minute, 55 secunde
Articolul tau mi-a amintit de unele fotografii din urbea noastra! Primaria a luat banii pe spatiul verde pe care l-a impartit locuitorilor drept parcari ( fara cea mai mica amenajare) , iar fiecare om citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.