SOS

SOS pentru oameni: Imi doresc foarte mult sa pot merge din nou

Camelia Stănilă
3 nov 2007 11484 vizualizări
un tinar plin de speranta adreseaza un apel catre toti cei carora le pasa, pentru a primi sansa de a se bucura din nou de viata

"Stau in fata calculatorului incercind sa va spun povestea mea. Este atit de greu sa gasesti cuvintele potrivite atunci cind ai nevoie de ajutor. Nu este usor, mai ales ca unii oameni te judeca, altii ridica indiferenti din umeri nerealizind ca oricui i se poate intimpla. Ma gindesc ca trebuie sa merg mai departe si sa lupt pentru ca nu exista alta solutie. Ma numesc George Ivanof, am 28 de ani si nu mai pot merge. Pare simplu, dar cita durere se ascunde in spatele acestei afirmatii ... Era vara anului 1999, vara in care, in urma unui accident, mi-am fracturat coloana vertebrala la nivel cervical si am ramas imobilizat intr-un scaun cu rotile. Din acea clipa nimic nu a mai fost ca inainte. Nici acum, dupa atitia ani, nu mi-e usor sa privesc in urma la acea zi pentru ca niciodata nu m-am gindit ca am sa traiesc acest cosmar.


"De ce eu, cu ce am gresit?"


Sint zile in care inchid ochii si imi spun ca totul a fost un vis urit si ca, in realitate, nimic din toata aceasta tragedie nu s-a intimplat. Imediat dupa accident am trecut printr-o perioada extrem de grea din punct de vedere psihic si fizic. Dintr-un tinar normal, cu vise si sperante de viitor, ajunsesem peste noapte, la nici 20 de ani, sa nu mai pot merge. Nu puteam intelege si ma intrebam tot timpul de ce eu, de ce mi s-a intimplat tocmai mie, cu ce am gresit? Au urmat luni de spitalizare si recuperari pe la diferite centre din tara. Am incercat incet, incet, sa ma impac cu ideea si sa ma adaptez noului stil de viata. De parca nu fusese de ajuns, dupa citiva ani (in urma neglijentei unui vecin) casa noastra a ars din temelii, adaugind si problema lipsei locuintei imposibilitatii de a ma deplasa. Intre timp, parintii mei au reusit sa incropeasca o camera pentru locuit si o bucatarie din ruinele casei arse, iar eu m-am straduit sa trec peste aceasta noua incercare si am fost inclus intr-un program de reintegrare sociala in cadrul fundatiei «Motivation Romania», cu sediul in Bragadiru. In masura posibilitatilor, mi-am continuat recuperarea la fundatie lucrind cu un kinetoterapeut si participind la diferite concursuri de tenis de cimp si de masa (organizate de fundatie) pentru persoane cu handicap, pe unele dintre ele reusind chiar sa le cistig.


"Omul care ma ajuta sa lupt a murit in somn"


In toti acesti ani, incurajat de medici si te faptul ca simturile nu mi-au fost afectate (imi simt picioarele foarte bine, cu un minus la sensibilitatea termica) nu am incetat sa sper in aparitia unor noi metode de vindecare care sa-mi dea posibilitate sa ma recuperez, mai ales ca, pe linga imposibilitatea de a merge, au inceput sa se accentueze si efectele secundare, respectiv dureri de coloana, dureri mari de cap, circulatie periferica deficitara si, nu in ultimul rind, probleme legate de eliminarea urinei, care pot duce cu timpul la generarea unor blocaje renale cu consecinte deosebit de grave. Anul trecut, in ziua de Paste, fratele meu mai mic, in virsta de 25 de ani (omul care ma insotea si ma sprijinea in lupta mea cu acest handicap) a murit in somn, adaugind o noua lovitura celor deja existente. Aceasta noua tragedie si oferta primariei din Galati de a-mi aloca o locuinta sociala (in schimbul unei chirii pe care sa mi-o pot permite tinind cont ca singurul venit este pensia de boala) m-au determinat sa ma intorc la Galati pentru a fi cit mai aproape de parintii mei.


Sint din nou licean


Nu am incetat nici o clipa sa duc o viata demna, sa lupt si sa ma documentez cu privire la posibilitatea de vindecare. Speranta a renascut in momentul in care am aflat de interventia chirurgicala cu celule stem care se efectueaza in China. M-am adresat spitalului, am trimis un set complet de analize si raspunsul lor a fost unul incurajator. Am fost programat pentru operatie (costul interventiei este de 20.000 USD) pe data de 18 mai 2008 (dupa un an de la solicitare), pentru ca numarul pacientilor care apeleaza la aceasta metoda este extrem de mare. Din pacate, bucuria mea a fost de scurta durata, pentru ca am realizat ca imi este imposibil sa string suma necesara (reprezentind costul operatiei si deplasarea in China). Am avut si am prieteni adevarati care mi-au fost alaturi si m-au ajutat ori de cite ori au putut, dar sint oameni obisnuiti si nimeni nu dispune de o asemenea suma. Timpul trece si, din pacate, pina acum nu am reusit sa adun decit 4.000 USD (bani donati de o multinationala). Imi doresc cu disperare sa ma vindec (si sa pot fi din nou pe picioarele mele, la propriu) atit pentru mine, cit si pentru parintii mei care au avut parte de atitea tragedii. In aceasta vara am facut demersuri pentru a-mi continua liceul intrerupt in urma accidentului si dupa ce am trecut toate examenele de diferenta si am primit acceptul conducerii liceului si promisiunea de a-mi pune la dispozitie un calculator pentru a-mi putea lua notite si a-mi sustine testele (nu imi pot folosi miinile la capacitate maxima) pot sa spun cu emotie si bucurie ca sint din nou licean. Dar inainte de orice sint un tinar care isi doreste cu disperare sa se vindece si intr-o zi sa poata merge din nou. Sper din toata inima sa intelegeti durerea prin care trec si faptul ca am mare nevoie de ajutor pentru a nu rata aceasta sansa.

Cu speranta ca nu v-am rapit foarte mult timp, va multumesc pentru timpul acordat."

Cu respect,

Ivanof Gheorghe


Ivanof Gheorghe

Str. Maramuresului Nr.7, Bl. CF4, Ap. 3, Sc. 1, Galati

Tel. 0721/304.794

E-mail ivanofg@yahoo.com


Cont lei

Raiffeissen Bank- Agentia Galati 1

Iban-RO91RZBR0000060006626765


Cont Euro

Raiffeissen Bank-Agentia Galati 1

RO10RZBR0000060009634544


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.