Politică

Doi deputaţi vrânceni “pun umărul” pentru salvarea lui Ponta

Ziarul de Vrancea
9 iun 2015 2441 vizualizări
Doi dintre cei cinci iniţiatori ai proiectului de lege care şi-a propus să dezincrimineze conflictul de interese, infracţiune de care este acuzat chiar premierul Ponta, sunt vrânceni care s-au remarcat şi în trecut în acţiuni de demolare a statului de drept.

Deputaţii PSD-işti Victor Roman şi Ciprian Nica, jurişti de profesie, se numără printre cei cinci deputaţi care au iniţiat operaţiunea “Save Ponta”.

Potrivit gandul.info, cinci deputaţi au iniţiat un proiect de lege care dezincriminează conflictul de interese şi … l-au introdus de urgenţă pe ordinea de zi a comisiei juridice, printre cele 22 de proiecte de lege de modificare a Codului penal şi a celui de procedură penală. Proiectul, dacă ar fi adoptat în forma aceasta, ar şterge cu buretele acuzaţia de conflict de interese de care este acuzat premierul. Intervievaţi de Gândul.info, iniţiatorii susţin că proiectul nu ar fi fost iniţiat cu dedicaţie pentru Victor Ponta. Însă momentul introducerii pe ordinea de zi a picat fix în ziua în care deputaţii au respins cererea procurorilor de începere a urmăririi penale a premierului. Cei cinci deputaţi care au iniţiat proiectul sunt Ciprian Nicolae Nica (PSD), Victor Roman (PSD) Aurelian Ionescu (PC), Ion Marocico (minorităţi) şi Marton Arpad (UDMR), în mai 2014, potrivit fişei legislative. Deşi a avut doar avize negative, proiectul a fost adoptat tacit, adică fără dezbatere, de Senat, pe 30 martie 2015. Sub pretextul că vor să cumuleze toate proiectele de lege care au acelaşi obiect, deputaţii jurişti au introdus de urgenţă, pe ordinea de zi a comisiei, şi proiectul de lege care dezincriminează conflictul de interese. Asta deşi săptămâna trecută, când cele 20 de iniţiative care vizează cele două coduri au fost puse pe ordinea de zi, cel de faţă nu se afla printre ele, după cum arată gandul.info. Preşedinta ÎCCJ, Livia Stanciu, a criticat demersul parlamentarilor, iar preşedintele CSM, Marius Tudose, a cerut un termen mai mare pentru analizarea celor 22 de proiecte. La final, majoritatea PSD a decis varianta ei, astfel încât în maximum o săptămână să fie dezbătute pe fond toate modificările propuse la Codul penal. Iată cum parlamentarii ne demonstrează încă o dată că avem aleşii pe care îi merităm! (D. L.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Contribuabilul Uimit, acum 3255 zile, 18 ore, 24 minute, 37 secunde
Victor Roman jurist de profesie??? Asta-i tare! Sofeeer!!!!
, acum 3255 zile, 21 ore, 55 minute, 40 secunde
Oare cum e sa fii PSD-ist in zilele astea? Sa te uiti in oglinda si sa-ti fie scarba de ce vezi, sa ai constiinta apartenentei la un grup de infractori, sa fii nevoit sa dai explicatii absurde care sa citeste integral
ioan, acum 3256 zile, 39 minute, 8 secunde
-si parchetul DNA , trebuie sa respecte legea daca se vrea sa se aiba incredere in actiunile sale. -pe o speta din 2012-2013 , DNA , stia ca nu este in competenta sa -conflictul de interese_, este in citeste integral
sorin, acum 3256 zile, 8 ore, 51 minute, 33 secunde
Bravo lor! Asa si trebuiau sa faca
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.