Politică

Noaptea minţii! Se alocă bani pentru iluminat în Sud, dar nu va fi şi lumină

Iulia Crețu
16 feb 2015 1943 vizualizări
Deşi se intenţionează alocarea a 4,7 miliarde lei vechi pentru proiectul de iluminat, prin acest program nu se vor monta şi becurile propriu-zise, costul acestora urmand a fi stabilit prin alt proiect, foarte probabil mult mai costisitor

Din seria proiectelor cel puţin ciudate pe care aleşii municipali trebuie să le aprobe sau nu la Consiliul Local Focşani, vi-l prezentăm astăzi pe cel referitor la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “Reabilitare reţea de infrastructură iluminat stradal cartier Sud etapa I”. Pentru acest proiect se are în vedere alocarea sumei de 470.000 lei, adică 4,7 miliarde lei vechi, din care 420.000 lei pentru construcţie şi montaj şi 20.000 lei pentru neprevăzute, după cum se arată în proiectul de la mapa consilierilor focşăneni, care ar urma să fie votat maine. Lucrările vor fi suportate de la bugetul local şi finalizate în 12 luni. Ar urma să fie incluse în programul de “luminare a Sud-ului” strada Aleea Stadionului, strada Constructorului, Aleea 1 Iunie zona de acces Grădiniţa nr. 1, Şcoala “Nicolae Iorga” şi Şcoala “Alexandru Vlahuţă” pană la strada Constructorului, strada Aleea Echităţii intersecţie cu Aleea Stadionului cu strada Revoluţiei şi străzi de deservire în zona de blocuri de locuit cartier Sud – Aleea 1 Iunie şi Aleea Echităţii. “(…) motivat de faptul că reţeaua de iluminat stradal are o vechime de peste 20 de ani se propun lucrări de reabilitare a acesteia”, stă scris în raportul către consilieri. Şi, cireaşa de pe tort sau bomboana de pe colivă, că ar fi mai potrivit la cum arată în acest moment jumătate din cartierul Sud, din aceşti bani nu se vor plăti şi stalpii şi corpurile de iluminat, pentru care municipalitatea ar urma să facă alt proiect, foarte probabil de o valoare cu mult mai mare. “Indicatorii tehnico-economici estimaţi şi propuşi nu includ achiziţia de stalpi de iluminat şi corpuri de iluminat stradale”, după cum spune ing. Cristina Costin de la serviciul Investiţii din Primăria Focşani. Rămane de văzut (sic) dacă municipalitatea va reuşi să finalizeze PIDU în acest an şi dacă pană în decembrie 2015 va monta şi becuri prin Sud ori dacă zona va rămane în mocirlă şi întuneric pană la “luminatul” an electoral 2016. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
dfgh, acum 3365 zile, 19 ore, 34 minute, 49 secunde
pt ag grup..zis dedicatie guzu
grigore, acum 3366 zile, 2 ore, 25 minute, 48 secunde
acest lucru se intampla ..din cauza...doamnei(domnisoarei?!)Costin....stia ea pentru cine se pregateste lucrarea in cauza.
, acum 3366 zile, 5 ore, 43 minute, 13 secunde
....the illuminati....
Cristian, acum 3366 zile, 8 ore, 51 minute, 13 secunde
Si se mai intreaba lumea de ce emigram in masa spre alte tari. Minti luminate cu lanterna ne conduc.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.