Politică

Întalnire între Consiliile Judeţene şi cele Raionale, la Senat

Iulia Crețu
3 apr 2014 1135 vizualizări
Consiliile Judeţene din Romania şi cele Raionale din Republica Moldova caută soluţii pentru o mai bună cooperare. În acest sens, astăzi, de la pranz, la Senatul României va avea loc întâlnirea cu Asociaţia ”Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” şi Uniunea Consiliilor Raionale din Moldova.

În cadrul întâlnirii se va semna un Acord de colaborare între  cele două entităţi. “Demersurile UNCJR legate de colaborarea cu autorităţile raionale din Moldova se circumscriu politicii Guvernului României de susţinere a parcursului european al Republicii Moldova. UNCJR este un susţinător activ al integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat de presă remis de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din Romania, prezidată de Marian Oprişan. ”Deschiderea unui birou al Consiliilor Regionale din Republica Moldova la Bruxelles este un eveniment istoric, iar faptul că UNCJR a pus la dispoziţie spaţiul necesar funcţionării acestuia este dovada clară a susţinerii pe care o acordăm parcursului european al Republicii Moldova”, a spus Oprişan. Asociaţia ”Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” reuneşte 26 unităţi teritorial administrative din Republica Moldova şi trei Consilii Judeţene din România (Iaşi, Prahova şi Vaslui). Misiunea asociaţiei se înscrie în Obiectivul de Convergenţă al Uniunii Europene, iar obiectivul ei în acest an este ca fiecare departament din fiecare raion din Republica Moldova să fie implicat cel puţin într-o acţiune comună cu omologii săi din partea dreaptă a Prutului. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
stroe vasilica, acum 3678 zile, 13 ore, 15 minute, 59 secunde
..DRAGI MOLDOVENI,FRATILOR!!! VEDETI SA VORBITI ATENTI!!! GARDURILE AU URECHI!! PERETII AU URECHI!!! VA ASCULTA,DINCOLO DE OBRAJII ROTOFEI,SUNT DOUA URECI CARE VA citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.