Politică

Escrocii din metoda “accidentul” vin direct acasă la victimă!

Dan Chiriac
26 feb 2014 2012 vizualizări
Metoda de înşelăciune se modifică în mai multe feluri: Un bărbat din Slobozia Bradului a fost jefuit de 300 de lei şi de cartea de identitate de doi tineri veniţi să ia haine pentru fiica păgubitului

Escrocii au găsit o nouă metodă de a scoate bani de la creduli. Şi cum metoda “accidentul” prin intermediul telefonului mobil a devenit deja prea cunoscută, infractorii au căutat o nouă variantă de lucru. Astfel, infractorii merg direct la domiciliul părinţilor unor presupuse victime, intră în casă, sub motivaţia că au nevoie de haine pentru copiii proprietarilor şi, în timp ce aceştia fac bagaje, escrocii controlează după bani prin toată casa. Aşa s-a întamplat marţi, în comuna Slobozia Bradului, unde un bătran de 81 de ani a fost ţinta unor tineri care au reuşit să fure 300 de lei. Autorii s-au făcut nevăzuţi înainte ca bărbatul să-şi dea seama că a fost înşelat. “La data de 25.02.2014, lucrătorii postului de poliţie Slobozia Bradului au fost sesizaţi de Ghiţă N., 81 ani, din localitate, că în ziua de 24 februarie, în jurul orelor 19.30, doi tineri necunoscuţi i-au pătruns în locuinţă şi sub pretextul că fiica sa a fost implicată într-un accident rutier pe raza municipiului Focşani, i-au cerut să-i facă un pachet cu lucrurile necesare spitalizării, iar la plecare i-au sustras din buzunarul de la piept al hainei cu care era îmbrăcat suma de 300 lei şi actul de identitate. Cercetările continuă în vederea identificării autorilor şi luarea măsurilor legale”, ne-a declarat inspectorul principal Bogdan Toader, de la biroul de presă al Poliţiei. 


Cazul “accidentul” pe mail, pe telefon sau direct acasă

Chiar dacă în ultimul an au fost comise sute de fapte de acest fel, există încă oameni care nu cunosc metoda de păcălire a victimelor. Mai mult, escrocii au început să acţioneze şi în randul romanilor plecaţi în străinătate. În cazul metodei “accidentul”, scenariul este simplu: escrocii sună victimele şi le comunică că fiul lor a fost implicat într-un accident rutier cu victime. Cel care sună se recomandă a fi avocatul fiului şi cere bani pentru a rezolva cazul. Deşi au fost mediatizate foarte multe cazuri de acest gen, mai există încă persoane, mai ales în mediul rural, care pică în plasa indivizilor. Pentru a-şi salva fiul aflat într-o “situaţie grea”, victimele depun bani în conturile indicate de cel care sună pe telefonul mobil. Abia cand vorbesc cu ai lor copii, oamenii îşi dau seama că sunt victimele unei înşelăciuni. Mai mult, la finalul anului trecut a apărut şi metoda “accident pe mail”, prin care cei aflaţi în străinătate sunt informaţi de presupuse accidente. Banii se scot mai uşor pentru că în aceste cazuri, rudele se gandesc că nu pot lua legătura cu presupusa victimă, care se află în străinătate, poate fără semnal la telefonul mobil. Noua metodă folosită de escroci a adus şi cateva victime în randul romanilor aflaţi în străinătate. Poliţiştii atrag încă o dată atenţia că astfel de cazuri s-au înmulţit, iar oamenii nu trebuie să vireze niciun ban pană cand nu verifică la autorităţile statului sau la familie informaţiile primite. La ghişeele băncilor există  afişe care informează lumea că ar putea fi ţinta unor escroci. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.