Național

Plenul Senatului a aprobat Legea de respingere a OUG 13

Ziarul de Vrancea
20 feb 2017 598 vizualizări
Actul normativ riscă să fie atacat la Curtea Constituţională, a atras atenţia deputatul PSD, Eugen Nicolicea

Senatorii au aprobat, ieri, în plen, proiectul de Lege de respingere a OUG 13/2017 înregistrându-se 110 voturi ”pentru”, nouă abţineri şi unul ”împotrivă”. Dezbaterile asupra OUG 13 au durat aproximativ o oră şi jumătate. PMP a anunţat, prin vocea liderului de grup, că senatorii formaţiunii se vor abţine, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu a părăsit sala înainte de votul final, afirmând că senatorii ALDE să decidă singuri cum vor să voteze. De altfel, preşedintele Senatului a refuzat să conducă şedinţa de plen în care a fost respinsă OUG 13, delegându-l în locul său pe unul dintre cei patru vicepreşedinţi, social-democratul Nicolae Bădălău. Tăriceanu a stat pe tot parcursul şedinţei în băncile alocate senatorilor ALDE.
Anterior, legea de respingere a primit, cu unanimitate de voturi, raport de aprobare din partea Comisiei juridice a Senatului.
Pe de altă parte, preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a atras atenţia că Legea de respingere a OUG 13 riscă să fie atacată la Curtea Constituţională, iar opoziţia şi preşedintele Klaus Iohannis trebuie să îşi "asume responsabilitatea" pentru efectele pe care o decizie a CCR le-ar putea produce. El a adăugat că PSD nu va face nicio sesizare. "Cei care insistă ca o OUG abrogată să poată să fie respinsă printr-o lege, adică să aibă două date de încetare, îşi asumă responsabilitatea pentru efectele care vor fi produse. Premierul Grindeanu a vorbit de două soluţii – prorogare de termen şi abrogare. Prorogarea dacă o făceai pe patru ani, să ieşi din mandatul acesta, nu aveam niciun fel de problemă. Dar, pentru a nu discuta discuţii, a cedat şi a acceptat punctul de vedere al preşedintelui, şi anume să fie dată OUG de abrogare", a afirmat Nicolicea, la finalul şedinţei Comisiei juridice în care Legea de aprobare a OUG 14 a fost adoptată. Preşedintele Comisiei juridice a atras atenţia că există posibilitatea ca legea de respingere a OUG 13 să fie declarată neconstituţională. "Am acceptat ceea ce a spus opoziţia, dar să ţineţi minte, dacă va exista un efect negativ, le aparţine în totalitate. (...) Din partea PSD nu va exista nicun fel de contestaţie, dar cum a fost atacată OUG 14, persoanele respective credeţi că nu pot să atace în continuare?", a spus el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.