Național

PSD şi-a achiziţionat sediul central din Kiseleff

Ziarul de Vrancea
12 ian 2017 534 vizualizări
Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a declarat ieri, că social-democraţii au achiziţionat sediul central al partidului din şoseaua Kiseleff, evaluat la aproape un milion de euro, urmând să plătească în continuare chirie la RA-APPS pentru curtea din jurul clădirii. Mircea Drăghici a spus că plata s-a făcut “eşalonat, pe trei ani, aşa cum spune legea”.

Informaţia a fost difuzată iniţial de Digi 24, care a relatat că achiziţia s-a încheiat cu câteva zile înainte ca PSD să ajungă la guvernare.
În decembrie 2013, PSD a semnat cu RA-APPS contractul de cumpărare a sediului central al partidului, contra sumei de 973.000 de euro, plătind la acel moment un avans de 10% şi urmând să achite integral întreaga sumă în rate eşalonate pe trei ani.

Doi tigri au murit în Bucureşti

Unsprezece animale, între care doi tigri, au murit în urma incendiului care a cuprins, ieri dimineaţă, o clădire a Circului Globus din Capitală în care se aflau grajduri. În total, în urma incendiului au murit 11 animale: patru pisici, doi porci vietnamezi, doi tigri şi trei câini.  De asemenea, pompierii au reuşit să salveze alte peste 20 de animale: şapte tigri, două cămile, doi tauri, un cal, doi ponei, un cangur, trei ogari şi câteva capre.
Reprezentanţii ISU au precizat că imobilul cu suprafaţa de 300 de metri care a fost cuprins de flăcări era compartimentat, cuprinzând mai multe grajduri în care se aflau zeci de animale, unele dintre ele aflându-se în zona în care se manifesta incendiul.
Incendiul a izbucnit în jurul orei 5.00 şi a cuprins o clădire de pe şoseaua Petricani din Capitală, pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi. Incendiul a cuprins pereţii clădirii în care se află grajdurile cu animale ale Circului Globus şi o parte din acoperiş. De asemenea, flăcările au cuprins şi o clădire administrativă. Pompierii au solicitat intervenţia medicilor veterinari, luând legătura atât cu reprezentanţi ai Circului Globus, cât şi ai Grădinii Zoologice, astfel încât animalele să fie tranchilizate şi mutate din grajdurile cuprinse de flăcări. Intervenţia pompierilor a fost îngreunată şi din cauza zăpezii, fiind probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului.

A murit împăratul ţiganilor

Autointitulatul împărat al romilor, Iulian Rădulescu, a murit, ieri, la vârsta de 79 de ani, în reşedinţa sa din Sibiu. Rădulescu avea probleme cardiace şi a stat în spital în ultima perioadă, fiind externat la cererea familiei la începutul acestei săptămâni. Anunţul privind moartea lui Iulian Rădulescu a fost făcut ieri de către autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, pe Facebook. “A trecut la Domnul în această dimineaţă Împăratul Iulian Rădulescu. Dumnezeu să mângâie familia îndoliată”, a scris Dorin Cioabă. Acesta a precizat, pentru News.ro, că Iulian Rădulescu avea probleme cardiace grave şi suferea de diabet, fiind internat în spital în ultimele trei săptămâni. ”Medicii nu au mai avut ce-i face, era şi foarte slăbit, aşa că luni l-au luat acasă”, a mai spus Dorin Cioabă.
Acesta a precizat că înmormântarea va avea loc, sâmbătă, la Sibiu, unde este aşteptat să ajungă şi unul dintre fiii lui Iulian Rădulescu, stabilit în Statele Unite ale Americii. Iulian Rădulescu s-a născut în 1938 şi a absolvit la seral cursurile Grupului şcolar Agricol din cadrul Penitenciarului Aiud, promovând examenul de Bacalaureat în anul 1999 la un liceu seral din Sibiu. În acelaşi an a obţinut şi titlul de doctor în limba rromani în India, cu un studiu despre limba rromani. A absolvit ulterior la distanţă Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Bucureşti, obţinând diploma de inginer în managementul companiilor în anul 2004. În 12 mai 1995, Iulian Rădulescu a intrat în greva foamei, spunând că folosirea termenului de ”ţigan” este rasistă. Ulterior, autorităţile au decis introducerea termenului de ”rrom”. Iulian Rădulescu s-a autoproclamat “împărat al rromilor de pretutindeni” cu numele de Iulian I şi a fost încoronat la 9 august 1993. Iulian Rădulescu şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii la Sibiu, însă în 2008 s-a stabilit în judeţul Vâlcea.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.