Jurnalism cetatenesc

Excursie la malul mării pentru tinerii de la Sfânta Maria

Ziarul de Vrancea
31 iul 2015 899 vizualizări
Aceasta a fost posibilă datorită sprijinului voluntarilor cuzişti, în cadrul proiectului “A doua şansă pentru viaţă” Tinerii internaţi în Centrul “Sfânta Maria” din Goleşti, care au un statut delicat din punct de vedere medical, au avut parte, săptămâna aceasta, de o excursie la malul mării.

Sentimentul de vacanţă le-a fost dăruit de voluntarii cuzişti şi profesorii lor coordonatori: Teodora Bentz, Loredana Diac, Alina Măiereanu şi Constanţa Coatu. Excursia face parte din activităţile cuprinse în proiectul  “A doua şansă pentru viaţă”, un parteneriat de succes, încheiat între Colegiul Naţional “Cuza” şi Direcţia Judeţeană  pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DJASPC)  Vrancea. Aceasta a constituit ultima etapă a proiectului, după ce tinerii de la Centrul “Sfânta Maria” s-au mai bucurat de atenţia cuziştilor de Crăciun, în martie şi de Paşte. Elevii CNC ai claselor a IX-a F, a X-a D şi a X-a E au căutat soluţii pentru ca una dintre zilele de vară să se transforme într-o amintire de neuitat. Aceştia au pregătit pachetele pentru drum, au cumpărat apă, au achitat motorina şi o masă la Năvodari. “Tinerii de la Goleşti au ajuns, aşadar, la malul mării, au avut parte de o zi superbă, au alergat prin nisipul auriu, s-au scăldat în apele liniştite, s-au lăsat alintaţi de razele soarelui. Totul i-a încântat şi, pentru câteva ore, au simţit că viaţa poate fi foarte frumoasă. După-amiază s-au distrat în satul de vacanţă de la Mamaia. Cea mai mare mirare a lor, aşa cum ne-a povestit Sorin Atomulesei,  şeful Centrului ”Sfânta Maria” şi unul dintre însoţitori, a fost trecerea Dunării cu bacul, un fapt inedit, pentru că nu mai văzuseră aşa ceva şi li s-a părut miraculoasă puterea unui vapor de a susţine atâtea maşini”, după cum transmite profesoara Teodora Bentz. Proiectul “A doua şansă pentru viaţă” se află în al optulea an de existenţă, timp în care voluntarii cuzişti au înţeles ce înseamnă nevoia de ajutor,  altruismul, dialogul cu tinerii mai puţin norocoşi, în timp ce prietenii lor s-au bucurat de suport afectiv şi clipe de neuitat. “Dacă în Vrancea se vor derula cât mai multe proiecte de acest fel, atunci societatea civilă va deveni un partener de nădejde al statului şi, împreună, vom reuşi să găsim resursele materiale şi umane pentru a înfrumuseţa viaţa tinerilor asistaţi. DJASPC Vrancea încurajează aceste iniţiative şi le sprijină an de an”, spune Daniela Nicolaş, directorul DJASPC Vrancea. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.