Jurnalism cetatenesc
Reţetă:
26 ian 2015
807 vizualizări
Zabic sau Gogoşele din mălai
Vă prezentăm azi o nouă reţetă tradiţională numită “Zabic”, originară din Muntenia, şi care se prepară în loc de pâine sau crutoane. Reţeta face parte din a 2-a ediţie a programului de educaţie culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” .
Ingrediente: 250 g. mălai, apă cât cuprinde, untură şi sare.
Mod de preparare: Se amestecă mălaiul cu apă şi sare. Se frământă bine, ca un aluat. Din compoziţia obţinută se modelează turtiţe de mărimi medii. Fiecare turtiţă se pune la prăjit în untură sau se coace în cuptor până se rumeneşte.
Mod de servire: Bucăţile de zabic se servesc în loc de pâine sau se pot pune în ciorbă, sub formă de crutoane.
Ziarul de Vrancea nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.