Educație

Start la înscrierile pentru programele Junior Achievement (JA) România

Mihaela Vlădescu
5 feb 2017 2121 vizualizări
Elevii înscrişi la programele de antreprenoriat au acces gratuit la webinarii şi mentorat de la profesionişti din sectorul de business şi la burse şi competiţii la nivel naţional şi european

Elevii vranceni de la toate clasele pot urma gratuit 17 programe internaţionale de tip “learning by doing” testate şi implementate în 39 de ţări din Europa şi 123 de ţări din toată lumea. Cele 17 programe lansate de Junior Achievement (JA) România sunt adaptate pentru fiecare nivel de studiu şi îi ajută pe elevii din clasele 0-XII să-şi dezvolte abilităţile de viaţă, folosind metodologia “learning by doing” ce cuprinde scenarii, jocuri de rol, dezbateri, studii de caz, lucru în echipă şi chiar proiecte de afaceri. Profesorii care utilizează programele internaţionale de educaţie pentru viaţă şi carieră, prin Curriculum la Decizia Şcolii (CDŞ) sau Curriculum în Dezvoltare Locală (CDL), beneficiază gratuit de training şi consultanţă pentru implementarea activităţilor la clasă, de programă şi set de materiale tipărite (ghidul profesorului, manualul elevului, materiale auxiliare), instrumente de evaluare, activităţi individuale şi în echipă, certificare pentru profesor şi elevi, posibilitatea participării la competiţii şi proiecte naţionale şi internaţionale. Programele JA sunt implementate în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în peste 1.400 de şcoli din întreaga ţară, putând fi implementate sub formele Curriculum la Decizia Şcolii (CDŞ)/Curriculum în Dezvoltare Locală (CDL). Cadrele didactice pot opta pentru implementarea gratuită a acestor programe în anul şcolar 2017-2018 pană pe 1 martie, detalii despre aceasta găsindu-se la adresa www.jaromania.org/profesori. Junior Achievement România este o organizaţie non-profit ce are misiunea de a dezvolta în ţara noastră programele internaţionale JA de educaţie economică, antreprenorială şi financiară, de etică şi responsabilitate socială, de sănătate şi viaţă activă. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.