Ultima oră

Weekendul vine cu vreme instabilă

Ziarul de Vrancea
24 mai 2013 1415 vizualizări
Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

 

Ultimele două zile ale săptămânii vor aduce o vreme în general instabilă, în mai multe zone ale ţării urmând să plouă în averse.

 

  

Weekendul vine cu vreme instabila

Weekendul vine cu vreme instabilă
Foto: zbateri.blogspot.com

Sâmbătă vremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării, dar va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporare şi vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice în vestul, nord-vestul şi centrul ţării şi la munte şi pe arii mai restrânse în celelalte zone. Izolat cantităţile de apă pot depăşi 15...20 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, dar trecător şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 16...18 grade în Maramureş şi în Dealurile de Vest până la 28 de grade în sud-estul teritoriului.

La Bucureşti va fi soare dimineaţă, dar după-amiaza şi la începutul nopţii se inmultesc norii si vor fi condiţii de averse şi descărcări electrice. Vântul adie din cand in cand, iar temperatura maximă, în creştere uşoară faţă de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

Ziua de duminică aduce o vreme în general instabilă la scara întregii tari. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări ale vântului, care, trecător şi izolat, pot lua aspect de vijelie în prima parte a zilei, mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării, iar după-amiaza şi seara şi prin celelalte regiuni. Izolat vor fi căderi de grindină şi cantităţi de apă însemnate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între  15 grade in Dealurile de Vest şi 28 de grade in Baragan.

Şi în Capitală vremea va fi în general instabilă. Din cand in cand norii acopera soarele, iar după-amiaza şi în prima parte a nopţii vor cădea ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice şi de unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

Luni, norii vor apărea doar în nordul, vestul şi centrul ţării, unde vor cădea, local, câteva ploi şi sunt posibile descărcări electrice. În celelate zone, soarele tine agenda zilei, iar ploile vor fi putine si slabe cantitativ.

Vântul va avea intensificări în cursul zilei în majoritatea regiunilor si abia noaptea va scădea în intensitate. Temperatura aerului, în scădere uşoară faţă de ziua precedentă în sudul şi estul teritoriului, va avea maxime de la 15 grade in nord-vest si centru pana la 25 de grade in est si sud-est.

La Bucureşti vremea se mai racoreste la inceputul saptamanii, astfel ca amiaza aduce in jur de 23 de grade in termometre. Vantul este destul de sprinten, accentuand pe de o parte senzatia de racoare, dar pe de alta parte alunga norii, astfel ca soarele va domina cerul.


www.rtv.net

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.