Ultima oră

Răzbunare demnă de filmele de groază: Cum s-a răzbunat un militar pe tată după ce a refuzat să-i mai vandă casa

Gabriel Sava
21 mai 2013 3242 vizualizări
Neînţelegerile între cei doi au pornit de la rezilierea unui contract de vanzare-cumpărare cu clauză de întreţinere, dosar aflat acum pe rolul Judecătoriei Adjud .Negru de supărare, tanărul dezmoştenit a cumpărat o secure şi a intrat noaptea peste tatăl său, crăpandu-i capul.Instanţa a respins totuşi ieri propunerea de arestare preventivă a fiului răzbunător

O soluţie cel puţin ciudată a instanţei s-a dat ieri în cazul unei tentative la omor calificat, desprinsă parcă din filme. Judecătorii au considerat că tanărul care a încercat să-şi ucidă propriul tată din cauza unui act de moştenire nu prezintă un pericol atat de mare. Conform anchetatorilor, Mihai Alexandru Silivăstru, 25 ani, care lucrează ca militar la o unitate din Vrancea, a fost reţinut luni pentru comiterea unei tentative la omor calificat, cu premeditare. Autorul a cumpărat arma crimei, o secure, din piaţă de la Focşani, cu cateva zile înainte de a-şi pune planul sangeros în aplicare. Procurorii spun că Mihai Silivăstru a mers pe furiş, în noaptea zilei de 18 spre 19 aprilie 2013, la locuinţa tatălui său care domicilia în Adjud şi l-a lovit pe acesta cu pumnii şi cu o secure în cap. Concubina lui Costică Silivăstru a fost cea care l-a găsit pe bărbat în agonie şi a alertat autorităţile. Victima a ajuns la spitalul din Focşani, iar de aici transferată la o unitate din Galaţi cu “plagă cranio- cerebrală şi fractură multieschiloasă”, leziuni care i-au pus viaţa în pericol, potrivit anchetatorilor. Securea cu care a fost lovit Costică Silivăstru a fost abandonată la locul faptei, dosarul fiind înregistrat iniţial cu autor necunocut.

Totul a pornit de la vanzarea casei

Oamenii legii au aflat că între tată şi fiu există un conflict generat de anularea actului de vanzare a locuinţei părinteşti, încheiat cu fiul, cu clauză de întreţinere. Mihai Silivăstru i-a reproşat părintelui său anularea actului, dosar care se află pe rolul Judecătoriei Adjud, după care a decis să se răzbune. Aşa cum au stabilit procurorii, Silivăstru jr. a plecat în noaptea respectivă de la locuinţa sa de la Călimăneşti, unde convieţuia cu o tanără, costumat în negru şi avand în spate rucsacul în care se afla securea cumpărată din Piaţa Moldovei. A ajuns în Adjud cu o maşină de ocazie, a intrat în locuinţa tatălui, l-a lovit şi a fugit. Iniţial a negat fapta, după care, pus în faţa probelor, a recunoscut totul. Tanărul a fost reţinut luni iar iei a fost dus la Tribunal cu propunere de arestare. Instanţa a respins însă propunerea, obligandu-l însă pe Silivăstru să nu părăsească ţara pentru 30 zile. “Reprezentanţii Parchetului au declarat recurs din sală la soluţia instanţei, mai ales că însuşi legiuitorul a prevăzut o pedeapsă destul de aspră pentru comiterea unei astfel de fapte, cu premeditare şi împotriva unui părinte. Modul în care a cumpărat arma crimei şi ulterior s-a deplasat la locuinţa tatălui, precum şi faptul că s-a furişat după care l-a lovit în cap indică cu certitudine premeditarea faptei şi faptul că autorul a încercat să o ascundă, ceea ce reprezintă circumstanţe agravante”, au precizat procurorii. Recursul se va judeca zilele acestea la Curtea de Apel Galaţi. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.