Home | Actualitatea | Generalul de brigadă Adrian Tonea, comandantul Garnizoanei Focşani

Generalul de brigadă Adrian Tonea, comandantul Garnizoanei Focşani

Publicat de 4240 vizualizari 4 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Generalul de brigadă Adrian Tonea Generalul de brigadă Adrian Tonea

Incepând cu data de 21 ianuarie 2010, Adrian Tonea a fost numit la comanda Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”

Un nou comandant pentru Garnizoana Focşani. Generalul de brigadă dr. Adrian Tonea, comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, va ocupa de la 1 ianuarie 2013 şi funcţia de comandant al Garnizoanei Focşani. Aceasta în conformitate cu ordinul comandantului Diviziei 2 Infanterie Getica. Adrian Tonea a fost numit în această funcţie după ce, conform Decretului prezidenţial nr. 750 din 27 noiembrie a.c., i s-a acordat gradul de general de brigadă - cu o stea. Acesta îl va înlocui pe generalul de brigadă dr. Florinel Damian, comandantul Brigăzii 8 LAROM „Al. I. Cuza”, care a ocupat în ultimii ani şi postul de comandant al garnizoanei. Florinel Damian va ocupa o funcţie în cadrul unui comandament NATO într-o altă ţară. „Pe parcursul carierei militare, generalul de brigadă dr. Adrian Tonea a îndeplinit pe rând funcţia de comandant pluton, companie, batalion şi ofiţer de stat major în comandament de nivel Divizie, Corp de Armată şi Stat Major al Forţelor Terestre. Începând cu data de 21 ianuarie 2010, a fost numit la comanda Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată Unirea Principatelor. În perioada noiembrie 2011 – iunie 2012, în cadrul misiunii internaţionale de stabilitate şi sprijin ISAF, a îndeplinit funcţia de locţiitor al comandantului Combined Task Force Arrowhead şi comandant al contingentului naţional, asigurând comanda şi controlul celor două batalioane de manevră şi a Elementului de Comandă şi Control din cadrul brigăzii, precum şi a structurilor OMLT dislocate în provincia Zabul, Afganistan”, a precizat mr. Marius Diniţă, ofiţer relaţii publice Brigada 282 Infanterie Mecanizată. (Raluca MANOLACHE)

Subscribe to comments feed Comentarii (4 publicate)

avatar
lilivoinea 27-12-2012
Este o onoare pentru armata Romana sa aiba in fruntea sa un astfel de ofiter care s-a distins prin fapte de curaj în timpul îndeplinirii misiunilor în teatrul de operatii din Afganistan.
Felicitari domnului general de brigada!
avatar
sulea 24-12-2012
Acum am observat ca cel la care se refera articolul este DOCTOR siiic?????. vreau sa mai adaug ceva , tara e plina de ghenerali si doctori cu doctorate, au demonetizat total cele doua titluri de general si de doctor
avatar
sulea 24-12-2012
Mda, cam asa este cu gheneralii astia, isi pun un pumn de tinichele pe vestoanele acelea jegoase si nu sunt in stare sa articuleze doua cuvinte, adica au mintea la genuchiul broastei, se limiteaza la cititul de pe o hartie, atata stiu pas de defilare si inainte mars, e plina tara de generali de carton, la capacitatea mintii lor nu trebuiau sa avanseze mai sus de gradul de maior.
avatar
danb 22-12-2012
Vrem mai multi generali si mai multe garnizoane la Focsani sa ne apere de tatari, vizigoti, kebabi. pampersi si alti oameni rai. Cu cat mai multi generali, cu atat ne va fi mai bine. Cel mai minunat ar fi ca fiecare gospodarie sa aiba generalu ei, la garsoniera un general simplu, la apartament cu 2 camere general cu 2 stele si tot asa, de la vile in sus general cu 4 stele. Generalu este o fiinta simpla care se hraneste cu putin, nu mai mult de 200 de milioane pe luna, si in afara de paza si protectie poate fi folosit si la alte treburi casnice, maturat, batut covorul, curatat zapada etc.
total: 4 | afişare: 1 - 4

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.03
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox:
30    D        Sfantul Apostol Iacov - Ap. Fapte VI, 1-7Ev. Marcu XV, 43-47XVI, 1-8glas 2, voscr. 3


Calendar catolic:
30     D    † DUMINICA a 3-a a Paştelui; Ss. Pius al V-lea, pp. *; Iosif Cottolengo, pr.; Sofia, fc. m.


Maxima zilei: „În politică, prostia nu e un handicap” Napoleon Bonaparte (15.08.1769-05.05.1821) lider politic, general, Împărat al Franţeiţ

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5333 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1453 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail