Ultima oră

Tragediile se ţin lanţ în randul elevilor de liceu

Dan Chiriac
14 oct 2012 10333 vizualizări
Doi tineri au decedat vineri seara în două accidente produse simultan la Păuneşti şi Gugeşti. Alte două persoane sunt în stare gravă la spital, la Focşani şi Bucureşti

Doi tineri au murit, iar unul se zbate între viaţă şi moarte, după ce au fost implicaţi în accidente produse vineri seara. Accidentele au avut loc în comunele Gugeşti şi Păuneşti, cel mai probabil pe fondul neatenţiei şi a vitezei excesive. Astfel, în jurul orelor 23.15, pe DJ 205H, în comuna Păuneşti, Marius Paizan, de 26 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul marca Renault, după efectuarea unui viraj la stanga, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, lovindu-se frontal de un cap de pod. Incidentul a avut loc în centrul comunei. Conducătorul auto a fost aruncat din maşină, în timp ce pasagerul din dreapta a rămas blocat între fiare. La faţa locului au ajuns şi ambulanţele, care i-au transferat la spital pe cei doi tineri. Din păcate, după cateva ore, pasagerul din dreapta, Ionuţ Emanuel Strătulat, 18 ani, a decedat la Spitalul “Sf. Andrei” din Galaţi. Acesta era elev în clasa a 12-a la Liceul Agricol din Adjud. Vineri dimineaţă, tatăl lui Ionel Strătulat a plecat cu pachete în Italia. Conducătorul auto are la randul său probleme grave. După ce a fost operat la Focşani, Marius Paizan a fost transferat la un spital din Capitală.

Medicii sunt rezervaţi asupra şanselor sale de supravieţuire. Paizan lucra la o firmă din comună şi ocazional repara calculatoarele locuitorilor din sat, fiind foarte cunoscut din acest motiv. Viteza pare să fie cauza principală a accidentului. Cei doi tineri au plecat din piaţa din comună spre benzinăria din marginea localităţii, iar pană la locul accidentului nu au parcurs decat o distanţă foarte mică.

A murit după ce a intrat cu mopedul în gard

Aproape în acelaşi timp, o tragedie asemănătoare a avut loc în comuna Gugeşti. Gabriel Negoiţă 25 ani, aflat împreună cu un prieten pe un moped, a intrat într-un gard. Poliţiştii au stabilit că tanărul nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic şi a părăsit partea carosabilă. Medicii ajunşi la faţa locului nu au putut face nimic pentru tanăr. Acesta  a murit pe loc, în timp ce  bărbatul de 30 de ani, Daniel Bîra, aflat pe moped a fost rănit grav. Acesta este internat la Spitalul din Focşani şi are o mană ruptă şi traumatisme la coloană. Cele două accidente completează săptămana neagră în randul elevilor din judeţ. La mijlocul săptămanii trecute, o tanără de 18 ani, din comuna Obrejiţa, a murit într-un accident langă Rîmnicu Sărat. Elevă la Colegiul “Ion Mincu”, Corina Mihaela Barbu a decedat după ce un prieten cu puţină experienţă la volan, a provocat accidentul în care au mai fost răniţi alţi patru tineri.

Un alt accident a avut loc vineri seara la Dumbrăveni. Iulian C., 37 ani, din comuna Goleşti, în calitate de pieton, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, în timp ce traversa drumul naţional prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost acroşat şi accidentat de un TIR, condus regulamentar de Cătălin George B., 42 ani, din oraşul Câmpina. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cosmy de la Paunesti , acum 4229 zile, 23 minute, 55 secunde
Condoleante din partea tuturor celor ce i-au cunoscut,cred ca nimeni nu moare atata timp cat inca cineva se mai gandeste la acea persoana draga care candva ia fost aproape.Ca o remarca,daca anul 2011 citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.