Ultima oră

Un fost politist si un paznic, bănuiţi de furtul a 200 litri de motorină dintr-un TIR bulgăresc

Dan Chiriac
27 iun 2012 1963 vizualizări
Un fost poliţist şi paznicul unei societăţi comerciale de langă o benzinărie din Garoafa s-au trezit cu anchetatorii în casă la primele ore ale dimineţii.Cei doi sunt acuzaţi că au furat 200 de litri de motorină dintr-un TIR bulgăresc.Probele poliţiei se bazează pe înregistrările video de la PECO .“Noi nu ne vedem pe filmări timp de cinci minute şi ei au tras concluzia că suntem vinovaţi”, se apară acuzaţii

Doi bărbaţi din comuna Garoafa, acuzaţi că ar fi sustras 200 de litri de motorină, dintr-un TIR cu numere de Bulgaria, contestă modul în care poliţia vranceană a efectuat ieri dimineaţă două percheziţii domiciliare. Veronel Pătraşcu şi Valentin Bălan susţin că nu au nicio legătură cu furtul comis în urmă cu două săptămani, langă staţia de benzină de la intrare în comuna Garoafa. Valentin Bălan este angajatul benzinăriei, iar Veronel Pătraşcu lucrează ca paznic la o societate situată peste drum de staţia PECO. Cei doi sunt acuzaţi pe baza unor înregistrări video luate de poliţişti. La percheziţiile de ieri, anchetatorii au găsit mai mulţi litri de motorină. “Singurele probe împotriva noastră au fost secvenţele de pe camerele video din staţia PECO. În înregistrările respective se vede cineva care ar căra motorină cu bidoanele din rezervor spre spatele staţiei Peco. Noi nu ne vedem timp de cinci minute în acele înregistrări, iar ei au tras concluzia că noi am fi sustras motorina. Noi avem dovezi că în minutele respective am fost în altă parte. La percheziţia de ieri au găsit mai mulţi litri de motorină. Dar eu folosesc combustibilul pentru tractor. Am bonuri care dovedesc că am cumpărat motorina. Am fost audiaţi apoi la poliţie, dar noi ne considerăm nevinovaţi”, ne-a spus Valentin Bălan, fost poliţist, care a intrat acum în vizorul foştilor săi colegi.

“Parcă eram cei mai mari spărgători din Romania!”

Veronel Pătraşcu acuză la randul său modul în care au fost efectuate cele două percheziţii şi se consideră nevinovat. “Au venit la şase dimineaţa, cu două echipaje de poliţie. Parcă eram cei mai mari spărgători din Romania, deşi noi suntem nevinovaţi! Mama s-a speriat foarte tare. La mine nu au găsit nimic. Ne-au ameninţat cu detectorul de minciuni! Eu sunt paznic la o societate de langă benzinărie şi pentru că eram tot timpul împreună cu băiatul de la PECO, ne-au acuzat pe noi de furt”, ne-a spus Veronel Pătraşcu. Cei doi au fost audiaţi la Secţia nr. 1 Poliţie Rurală Focşani. Poliţiştii susţin că cei doi sunt cercetaţi în trei dosare, iar percheziţii s-au derulat fără incidente. “Percheziţiile au fost efectuate în baza mandatelor eliberate de judecător. Totul s-a desfăşurat în condiţii normale, fără incidente. Cercetările sunt continuate în cele trei dosare penale aflate în lucru pentru furt de motorină”, ne-a spus inspectorul Cătălina Murariu, de la biroul de presă al poliţiei. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.