Ultima oră

“Vom ajunge să luăm oamenii cu elicopterul din Focşani!”

Mihaela Beșleagă
20 feb 2012 5342 vizualizări
Reprezentantul Guvernului în teritoriu îi „trage de urechi” pe cei de la Primăria Focşani, pentru halul în care arată oraşul înzăpezit

Prefectul Sorin Hornea, care este şi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, se declară nemulţumit de modul în care se acţionează pentru îndepărtarea zăpezii din municipiul Focşani, dar şi de pe drumurile judeţene şi cere mai multă implicare din partea primarilor. „În Focşani, autoturismele circulă pe două benzi doar pe bulevarde. Pe străzile lăturalnice şoferii abia dacă se încumetă să intre, apoi, din cauza blocajelor, sînt nevoiţi să stea minute în şir pentru a parcurge cîeva sute de metri. Nu este posibil ca ambulanţele şi maşinile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă să ajungă cu întîrzieri în misiuni din cauza nepăsării autorităţilor locale pentru care deszăpezirea a devenit opţională şi nu obligatorie, aşa cum prevede legislaţia”, a declarat prefectul Hornea. Prefectul a spus că deşi au trecut zile bune de la încetarea ninsorilor, în reşedinţa de judeţ se acţionează cu încetinitorul, iar străzile au devenit adevărate capcane pentru trecători. „Cred că mulţi aşteaptă să îşi facă soarele treaba, nu se poate aşa ceva, o să ajungem să luăm oamenii cu elicopterul din Focşani. Nu îşi fac treaba cum trebuie. Nici pe drumurile judeţene, la Petreşti nu poţi ajunge, se circulă pe un singur fir, de abia ajunge Ambulanţa”, a spus prefectul.
Circulaţie ştrangulată la Petreşti
Două drumuri judeţene erau şi ieri închise, respectiv sectoarele DJ 202 F Mihălceni – Băleşti şi DJ 204 E Haret- Panciu, conform situaţiei operative de la ora 15.00, transmisă de Prefectură. Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) spun că se lucrează pentru deszăpezirea acestor drumuri, care se află în cîmp şi nu leagă nicio localitate, accesul făcîndu-se de pe drumurile naţionale, cele două drumuri urmînd ca pînă aseară să fie deschise. Cît despre accesul în localitatea Petreşti, din apropiere de Focşani, circulaţia se realizează pe o porţiune de 50 de metri, în zona cimitirului, unde zăpada are cîţiva metri, pe un singur fir, cu refugii, pînă cînd va fi îndepărtată zăpada, spun oficialii CJ. În rest, pe toate drumurile judeţului se circulă în condiţii de iarnă. Ieri nu mai erau nici locuitori izolaţi între nămeţi, la care să nu se poată ajunge cu alimente sau apă. De asemenea, ieri nu s-au mai distribuit ajutoare sinistraţilor din satele rămase izolate. Însă în zilele următoare vor ajunge în localităţile cele mai afectate din judeţ ajutoare constînd în lemne pentru foc, cerute imperativ de mulţi oameni. Tot ieri ajunsese în Vrancea şi primul transport de motorină, din cele 20 de tone alocate de Guvern pentru continuarea operaţiunilor de deszăpezire în localităţi. Astăzi va fi convocată o nouă şedinţa a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după o pauză de o zi, în care vor fi discutate problemele care persistă în judeţ pe fondul cantităţilor mari de zăpadă. (Mihaela  BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
mihai, acum 4447 zile, 19 ore, 41 minute, 25 secunde
In parcarea de la foto-Raduc sunt munti de zapada .Taxa pentru un loc de parcare este 240 ron, spre deosebire de Bucuresti unde este aproximativ 80 ron. Oare de ce platim triplu???
flowers, acum 4447 zile, 21 ore, 26 minute, 37 secunde
Sa le fie rusine!!! Astazi era de groaza sa circuli la ora 14 in zona pietei si pe strazile din centru. Functionarii de la Primarie ce fac? Puteau sa atentioneze inclusiv asociatiile de proprietari citeste integral
un contribuabil, acum 4448 zile, 1 ora, 7 minute, 46 secunde
Vin alegerile.Votatil ptr.ca este cel mai cel,dintre cei mai cei ,impreuna cu portofel.
Mihnea, acum 4448 zile, 6 ore, 12 minute, 59 secunde
Nu imi place PDL dar in legatura cu situatia din Focsani Hornea are perfecta dreptate! Primarul Bacinschi a fost varza la deszapezire!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.