Home | Actualitatea | Ghana: O falsă ambasadă a eliberat timp de un deceniu vize pentru SUA

Ghana: O falsă ambasadă a eliberat timp de un deceniu vize pentru SUA

Publicat de 583 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Ghana: O falsă ambasadă a eliberat timp de un deceniu vize pentru SUA

Autorităţile din Ghana au dezmembrat o reţea infracţională care, timp de un deceniu, a eliberat vize americane autentice, obţinute ilegal, dintr-un fals sediu de ambasadă deschis la Accra, a anunţat Departamentul de Stat de la Washington.

Până la închiderea sa de către autorităţi, în cursul acestei veri, falsa ambasadă era adăpostită într-o clădire părăginită cu două etaje, de culoare roz, pe care era arborat drapelul Statelor Unite. Tot pentru a da aparenţa de autenticitate, în interior era agăţat portretul preşedintelui american Barack Obama. Falsa misiune diplomatică “nu era operată de guvernul Statelor Unite, ci de indivizi din reţele de crimă organizată ghaneze şi turce, precum şi de un avocat ghanez specializat în dreptul imigraţiei şi drept penal”, a indicat Departamentul de Stat.
Potrivit oficialilor americani, cetăţeni turci, vorbitori de engleză şi olandeză, se dădeau drept funcţionari consulari. Ancheta a dus, de asemenea, la descoperirea unei false ambasade olandeze, mai afirmă Departamentul de Stat, însă autorităţile olandeze nu au putut fi contactate deocamdată pentru comentarii. Reţeaua infracţională emitea vize americane autentice, dar obţinute pe căi ilegale, şi documente de identitate false, inclusiv certificate de naştere la preţul de 6.000 de dolari.

Departamentul de Stat nu precizează însă cum anume au fost obţinute vizele autentice.

Falsa reprezentanţă era deschisă trei dimineţi pe săptămână, iar accesul se făcea doar pe bază de programare. Infractorii îşi făceau reclamă prin panouri publicitare în Ghana, Togo şi Cote d'Ivoire şi aduceau clienţi din toată Africa de Vest la Accra, unde le închiriau camere la hoteluri din vecinătate.

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.03
Soarele apune: 20.15

Calendar ortodox:
30    D        Sfantul Apostol Iacov - Ap. Fapte VI, 1-7Ev. Marcu XV, 43-47XVI, 1-8glas 2, voscr. 3


Calendar catolic:
30     D    † DUMINICA a 3-a a Paştelui; Ss. Pius al V-lea, pp. *; Iosif Cottolengo, pr.; Sofia, fc. m.


Maxima zilei: „În politică, prostia nu e un handicap” Napoleon Bonaparte (15.08.1769-05.05.1821) lider politic, general, Împărat al Franţeiţ

Curs BNR:
1 Euro – 4. 5333 lei
1 Dolar American (USD) – 4. 1453 lei

Ultimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail