Ultima oră

Primăria Focşani se roagă să vină o iarnă blândă: “ce depăşeşte Cod galben, nu putem face faţă”

Iulia Crețu
9 oct 2015 1751 vizualizări
Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice are licenţă de curăţat zăpada în primul rând pe bulevardele principale, la instituţii, şcoli, spital şi la magazine pentru ca populaţia să-şi poată cumpăra alimente u străzile secundare intră la curăţat abia după câteva zile

Municipalitatea se pregăteşte de iarnă şi speră să nu ningă abundent dintr-o dată. Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice, cea care are licenţă pentru deszăpezire în Focşani, spune că la începutul săptămânii va veni materialul antiderapant, 200 tone sare şi 600 tone nisip. Direcţia stă cu sufletul la gură pentru că licitaţia pentru trei buldoexcavatoare se va finaliza abia la sfârşitul lunii viitoare şi speră ca până atunci să nu ningă prea tare. În parcul auto al serviciului, care se ocupă şi de deszăpezire, sunt şase maşini cu împrăştietoare şi lamă, două buldoexcavatoare, un bob cat şi o maşină 6X4, dar şi maşini de încărcat zăpada. “Licenţa pentru deszăpezire pe care o avem impune să facem faţă pentru deszăpezirea bulevardelor principale, pentru unităţile de învăţământ şi instituţii şi pentru unităţile de alimentaţie publică, pentru asigurarea aprovizionării. Deci, mai întâi deszăpezim zonele centrale şi apoi intrăm în cartiere, se împart utilajele. Nu putem curăţa tot după doar două zile. Ce depăşeşte Cod galben, nu putem face faţă. Direcţia dispune de 120 de oameni, avem 40 de şoferi care, de la 1 noiembrie, vor începe turele. În caz de ninsori, inspectorul de tură acţionează”, ne-a spus Laurenţiu Mocanu, directorul Direcţiei de Dezvoltare din Primăria Focşani. Direcţia spune că are contract pentru motorină, combustibilul fiind achiziţionat de la Nisprod, firma afaceristului Constantin Nistoroiu. Laurenţiu Mocanu a completat că un utilaj de deszăpezire consumă destul de mult combustibil, în 24 de ore putând arde între 50 şi 100 litri de motorină. În cazul în care ninsoarea din Focşani este abundentă şi avertismentele meteo sunt de Cod portocaliu sau chiar roşu, cum a fost anul trecut, municipalitatea poate solicita încredinţarea deszăpezirii fără licitaţie către firme care dispun de utilaje de curăţat şi încărcat zăpada. În anii din urmă s-au cheltuit zeci de miliarde lei vechi pentru aducerea la negru a străzilor din oraş. Şi în acest an, foarte probabil, vor avea cele mai mari probleme cu nămeţii cei din cartierele Mândreşti şi Laminorul. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.