Ultima oră

VIDEO!!! Aleargă în cinstea eroilor! Drapelul Batalionului 280, arborat la Alba Iulia

Raluca Manolache
27 nov 2014 1176 vizualizări
Zece militari de la Batalionul 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu” au pornit ieri dimineaţă în alergare spre Buzău u militarii au avut de parcurs aproape 70 de kilometri, cu drapelul unităţii, ştafeta urmând să fie preluată de alţi colegi din Buzău

Aleargă în cinstea eroilor, aleargă pentru camarazii răniţi în teatrele de operaţiuni militare! Zece militari de la Batalionul 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu”, unitate subordonată Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focşani, au pornit ieri dimineaţă în alergare spre Buzău. S-au antrenat special pentru acest traseu, militarii având de parcurs aproape 70 de kilometri, cu drapelul unităţii, ştafeta urmând să fie preluată de alţi colegi din Buzău în condiţiile în care destinaţia finală este Alba Iulia, pe 1 Decembrie. Aceasta în cadrul campaniei „Steaua României”, prin care militari ai Armatei României, constituiţi voluntar în echipe, din Babadag, Galaţi, Iaşi, Focşani, Buzău, Vatra Dornei, Miercurea Ciuc, Bistriţa, Ploieşti, Sf. Gheorghe, Braşov, Bucureşti, Curtea de Argeş, Craiova, Sibiu, Zalău, Cluj-Napoca şi Banat îşi unesc eforturile pentru a desena, prin alergare, o stea pe harta României pentru veteranii de ieri şi de astăzi. ”Astăzi (ieri n.r.) alergăm spre Buzău ca, în continuare, colegii noştri să alerge spre Alba Iulia pentru veteranii de ieri şi de astăzi, în semn de recunoştinţă şi respect. Considerăm că şi cei ce nu îşi cunosc istoria sunt datori să o respecte şi astfel vrem să dovedim societăţii civile că mai există patriotism şi spirit de corp în armata română. Am avut un timp de pregătire foarte scurt, aproape două săptămâni. La Buzău o să ajungem în aproximativ şapte ore. Fiecare o să avem de alergat cam 14 kilometri şi se predă ştafeta de la om la om”, spune sublocotenent Sergiu Dochiţa, liderul echipei.

"Alergăm pentru camarazii noştri răniţi”

Militarii au purtat în alergare Drapelul României şi Drapelul de luptă al Batalionului 280 Infanterie

 Şi plutonierul major Alin Giuşcă a spus că aleargă pentru că "sacrificiul impune respect". "Alergăm pentru camarazii noştri din teatrele de operaţii, pentru camarazii noştri răniţi”, ne-a spus Alin Giuşcă. Drapelul de luptă al batalionului din Focşani va parcurge astfel drumul către Alba Iulia. „Sunt deosebit de onorat şi mândru că în piaţa din oraşul Alba Iulia, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, deviza “Onoare şi Patrie” de pe drapelul de identificare a unităţii va fi arborat acolo”, a menţionat colonel Valentin Nedelescu, şef de stat major Brigada 282 Infanterie Mecanizată.

Se strâng fonduri pentru militarii răniţi

Militarii din cadrul Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu” s-au alăturat astfel proiectului iniţiat de grupul Invictus  România, în parteneriat cu Asociaţia de Caritate din Armata României – CAMARAZII. Acest proiect vizează acumularea de fonduri pentru ca personalul rănit în teatrele de operaţii să poată participa la ediţia viitoare a jocurilor paralimpice Invictus. „Sunt momente în care trebuie să avem grijă de noi, în care trebuie să urmărim să ne atingem obiectivele personale şi să ne îndeplinim visele. 1 Decembrie nu este un astfel de moment. 1 Decembrie este ziua naţiei noastre, în care trebuie să avem ţeluri comune, în care trebuie să unim, nu să excludem, să ne gândim - cel puţin - unii la alţii şi să dăruim atât spirit, cât şi energie pentru a ne hrăni sufletul şi nu ego-ul. Din toate colţurile ţării, echipele Invictus se unesc pe 1 Decembrie la Alba Iulia. Pentru că luptătorii noştri de-atunci şi de-acum merită! Pentru că sacrificiul lor ne obligă să ne aducem aminte! Pentru că putem!”, este mesajul Asociaţiei de Caritate din Armata României – CAMARAZII. Activitatea se înscrie în seria evenimentelor dedicate Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie, care se vor desfăşura la Alba-Iulia. Anul acesta se împlinesc 96 de ani de la Marea Unire. Ca în fiecare an se va reface Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, care a avut loc la 1 Decembrie 1918 şi care marchează unirea provinciilor Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş şi Sătmar cu Regatul României. Unirea de la 1 decembrie 1918 reprezintă Ziua Națională a României din anul 1990. (Raluca MANOLACHE)

Pe pagina webtv a Ziarului de Vrancea puteţi urmări câteva imagini cu militarii voluntari

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.