Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Petrescu preia lanterna Turciei?

Ziarul de Vrancea
3 ian 2021 774 vizualizări

Antrenorul Dan Petrescu ar fi ajuns la un acord cu oficialii grupării turce Kayserispor pentru preluarea echipei la care sunt legitimați Cristian Săpunaru, Silviu Lung și Denis Alibec, scrie,pe Twitter, cotidianul Fotomac. Dan Petrescu și-a reziliat contractul cu CFR Cluj la 20 noiembrie 2020, iar locul acestuia a fost luat de Edward Iordănescu. După 15 etape, Kayserispor ocupă ultimul loc în clasamentul campionatului turc, cu 10 puncte.

Gabi Ruse ratează AusOpen

Jucătoarea de tenis Gabriela Ruse a anunțat că nu va fi prezentă la primul turneu de Grand Slam al anului din cauza unei accidentări. „Anul 2021 nu începe chiar așa cum mi-aș fi dorit. Din cauza unei accidentări, nu o să fiu prezentă la Australian Open. I hope to be back soon! (Sper să revin curând - n.r.)”, a scris sportiva pe contul său de Instagram. Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 8-21 februarie. Gabriela Ruse, în vârstă de 23 de ani, ocupă în acest moment poziția 123 în clasamentul WTA.

UTA transferă, nu doarme

Atacantul Liviu Antal, care ultima dată a evoluat la Zalgiris, în Lituania, a semnat un contract cu UTA, a anunțat clubul arădean. Născut la 2 iunie 1989, la Șimleul Silvaniei, fotbalistul ofensiv (poate juca și mijlocaș și atacant) a făcut junioratul la LPS Bihorul Oradea. El a mai evoluat la Concordia Chiajna, FCM Târgu Mureș, Oțelul Galați, FC Vaslui, Genclerbirligi (Turcia), Beitar Ierusalim (Israel), Hapoel Tel Aviv (Israel), Pandurii Târgu Jiu și Zalgiris Vilnius (Lituania). Antal a fost campion național al României cu Oțelul Galați, în sezonul 2011-2012, când a câștigat și Supercupa României. Cu gruparea din Vilnius și-a trecut în palmares încă trei trofee – Cupa Lituaniei (2019), titlul național și Supercupa Lituaniei (ambele în 2020). În anul 2011 a fost convocat la echipa națională a României, pentru care a jucat în meciul cu Paraguay.

Arbitri femei la Cupa Mondială

O echipă feminină de arbitri va oficia la centru la meciuri de la Cupa Mondială a Cluburilor, competiție care va avea loc în perioada 1-11 februarie, în Qatar. Brazilianca Edina Alves Batista va fi asistată de compatrioata sa Neuza Back și argentinianca Mariana de Almeida. Tragerea la sorți pentru stabilirea partidelor de la competiția din Qatar va avea loc la Zürich în 19 ianuarie.

Ion, pe urmele lui Ilie

Omul de afaceri Ion Țiriac a declarat despre Serena Williams că ar trebui să se retragă din tenis, deoarece nici vârsta, nici greutatea nu-i mai permit să joace bine. „La vârsta asta (n.r. - 39 de ani) și la greutatea pe care o are acum, nu se deplasează atât de ușor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzațională. Dacă ar avea puțină decență, s-ar retrage. Din toate punctele de vedere”, a declarat Țiriac în emisiunea Rețeaua de idoli, de la TVR. Alexis Ohanian, soțul Serenei Williams, a reacționat la afirmațiile fostului tenisman, comentând o postare a unui articol din presa internațională, care a preluat declarațiile lui Țiriac. „Pot să spun că nimeni nu dă doi bani pe ce crede Țiriac”, a scris Ohanian. 

Matei a marcat în Cipru

Fotbalistul echipei Apollon Limassol, Florentin Matei, a înscris un gol în meciul câștigat, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, în fața formației Anorthosis, în etapa a XVII-a a campionatului Ciprului. Matei, care a jucat până în minutul 85, a marcat în minutul 61. De asemenea, românul a primit un cartonaș galben în minutul 77. Apollon este lider în clasament, cu 36 de puncte, iar Anorthosis ocupă locul patru, cu 30 de puncte.

Suspiciuni de amânare

Marele Premiu de Formula 1, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, sezonul 2021, ar putea fi amânat, din cauza pandemiei de coronavirus. Cursa de la Melbourne este programată la 21 martie, dar organizatorii caută o dată ulterioară pentru a menține evenimentul.Australia aplică în continuare restricții stricte de călătorie și, pe fondul temerilor globale cu privire la apariția unei noi tulpini de Sars-Cov-2, au crescut îndoielile cu privire la organizarea cursei.Dacă prima etapă va fi amânată, CM de Formula 1 ar urma să înceapă în Bahrain, la 28 martie.

Aviz amatorilor

Fundașul dreapta al echipei Real Madrid, Dani Carvajal, riscă o etapă suplimentară de suspendare, fiind bănuit că a luat intenționat un cartonaș galben.Carvajal a fost schimbat cu Junior Vinicius, sâmbătă, în minutul 84 al meciului cu Celta Vigo, din etapa a XVII-a a campionatului spaniol. În momentul în care Carvajal a fost schimbat, Real conducea pe tabelă cu 2-0. Fundașul a ieșit agale de pe teren, iar arbitrul Ricardo de Burgos Bengoetxea i-a arătat cartonașul galben. Comisa de competiții a federației bănuiește că jucătorul a „cerșit” avertismenul, pentru a ajunge la cinci „galbene” în acest sezon și pentru a fi suspendat în meciul următor, cu Osasuna, programat în deplasare, tot în LaLiga. Astfel, internaționalul spaniol de 28 de ani ar fi jucat sigur în semifinalele Supercupei Spaniei, cu Athletic Bilbao.Dacă va fi găsit vinovat, Carvajal va mai primi încă o suspendare de un joc. Din acest sezon, regulamentul RFEF s-a schimbat, astfe că jucătorii pot fi suspendați dacă forțează primirea unui cartonaș galben.

Ciclocros, afacere Benelux

Ciclistul olandez Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) a câștigat duminică, la Hulst (Olanda), a patra etapă a Cupei Mondiale de ciclocros, devansându-l pe principalul său adversar, belgianul Wout van Aert (Jumbo-Visma). Van der Poel și-a trecut în cont a treia victorie consecutivă în trei zile, după ce vinerea trecută s-a impus în cursa de ciclocros de la Baal (Belgia), iar sâmbătă, în proba disputată în localitatea belgiană Gulleguem. Van der Poel, actualul campion mondial al specialității, l-a devansat cu peste un minut pe Wout van Aert, al doilea clasat. Britanicul Tom Pidcock a completat podiumul de premiere. În clasamentul general al Cupei Mondiale de ciclocros, cu o etapă înainte de final, pe primul loc se menține Wout van Aert, urmat de Van der Poel.


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.