Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: O tiristă română la JO

Ziarul de Vrancea
26 mai 2019 666 vizualizări

Încă nu s-a disputat finala Ligii Campionilor, dar se cunosc primele 25 din totalul de 32 de echipe care se vor afla în grupele competiției în sezonul următor.

 Pentru moment acestea sunt echipele care vor juca, sigur, în Liga Campionilor, sezonul 2019-2020:  Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Valencia (Spania),  Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, RB Leipzig (Germania), Juventus, Napoli, Inter Milano, Atalanta (Italia), Manchester City, Liverpool, Tottenham, Chelsea (Anglia), PSG, Lille (Franța), Zenit Sankt Petersburg, Lokomotiv Moscova (Rusia), Șahtar Donețk (Ucraina), Benfica Lisabona (Portugalia), Red Bull Salzburg (Austria), Genk (Belgia) și Galatasaray (Turcia)

Victorie istorică pentru finlandezi

Echipa masculină de hochei pe gheață a Finlandei a câștigat, duminică, la Bratislava, titlul mondial pentru a treia oară, după ce a învins în finală selecționata Canadei, scor 3-1. Finlandezii au mai câștigat titlul mondial în 1995 și 2001, ei mai având în palmares opt medalii de argint și trei de bronz. Medalia de bronz a revenit Rusiei, care a învins Cehia, scor 3-2, după loviturile de departajare. Au retrogradat în Divizia I (în care va juca și echipa României), formațiile Austriei și Franței. Următoarea ediție a Campionatului Mondial va avea loc în Elveția, la Zurich și Lausanne, în perioada 8-24 mai 2020.

Se mută FCSB la Giurgiu?

FCSB se mută din nou de pe Arena Națională și, deși se vorbea că va juca la Târgu Jiu unele meciuri din preliminariile Europa League, se pare că vicecampioana României va avea, totuși, o altă “casă”.  Gigi Becalia luat decizia ca FCSB să joace la Giurgiu, pe stadionul Astrei, după ce Arena Națională va fi ocupată la începutul lunilor iulie și august cu două concerte foarte mari, care încurcă programul FCSB. Vicecampioana va fi nevoită să se mute, iar Gigi Becali a decis ca roș-albaștrii vor juca la Giurgiu, pe stadionul Astrei, două meciuri din preliminariile Europa League. Oficialii vicecampioanei Ligii I au luat în calcul și varinta de a juca la Târgu Jiu, pe noul stadion, numai că lucrările de acolo întârzie, astfel că FCSB risca să nu poată avea la dispoziție un stadion omologat de către UEFA.

Genoa a scăpat de retrogradare

Formația Genoa, la care joacă Ionuț Radu, s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă a campionatului Italiei, duminică seară, remizând cu Fiorentina, scor 0-0, și după ce rivala din partea de jos a clasamentului, Empoli, a pierdut cu Inter Milano, scor 1-2. Juventus Torino, campioana Italiei, Napoli (locul II), Atalanta (locul III) și Inter (locul IV) vor juca în grupele Ligii Campionilor. AC Milan, locul V, va evolua în grupele Ligii Europa, iar locul VI, AS Roma, va juca în turul doi preliminar al Ligii Europa. Lazio Roma, locul opt în Serie A, va participa în grupele Ligii Europa, în calitate de câștigătoare a Cupei Italiei. Au retrogradat Empoli, Frosinone și Chievo.

Ai noștri din Turcia

Portarul echipei Kayserispor, Silviu Lung Jr., a fost eliminat, duminică, la meciul de pe teren propriu cu Erzurumspor, scor 0-2, din ultima etapă a campionatului Turciei.  Golurile au fost marcate de Antalyali și Sunu. Lung a primit cartonaș roșu în minutul 63. Celălalt român de la Kayserispor, Cristian Săpunaru, a fost integralist. Tot duminică, Bursaspor, cu Iasmin Latovlevici rezervă, a învins în deplasare echipa Yeni Malatyaspor. Vineri, Sivasspor, cu Paul Papp și Gabriel Torje pe teren în ultima parte a jocului, s-a impus cu 4-3 în fața campioanei Galatasaray. Bursaspor, Erzurum și Akhisar au retrogradat. Galatasaray va juca în grupele Ligii Campionilor. Istanbul Bașakșehir, ocupanta locului doi, va evolua în turul trei preliminar al LC. În Liga Europa vor participa Beșiktaș (locul III, faza grupelor), Trabzonspor (locul IV, turul trei preliminar) și Yeni Malatyaspor (locul V, turul doi preliminar).

Conte, în locul lui Spalletti

Presa italiană a scris că antrenorul Antonio Conte îl va înlocui la Inter Milano pe Luciano Spalletti, care va fi demis. Potrivit Gazzetta dello Sport, Conte, 49 de ani, a ajuns la un acord cu gruparea milaneză pentru semnarea unui contract pe trei ani. Numirea noului antrenor va fi făcută în a doua parte a acestei săptămâni, după ce va fi oficializată despărțirea de Spalletti. Conte a mai antrenat echipele Arezzo, Bari, Atalanta, Siena, Juventus și Chelsea și a fost selecționerul Italiei. La Inter, el va primi un salariu de 12 milioane de euro pe sezon, potrivit Sky Sport Italia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.