Sport

Hamilton și-a onorat titlul

Ziarul de Vrancea
24 nov 2018 578 vizualizări

Deși campion mondial virtual, britanicul a câștigat la Abu Dhabi ultima etapă a Campionatului Mondial al Formulei 1

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câștigat, ieri, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. El a fost urmat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari și de olandezul Max Verstappen de la Red Bull.  Plecat din pole-position, Hamilton nu a avut probleme în a se impune pentru a patra oară în Emiratele Arabe Unite. Britanicul, deja campion mondial, pentru a cincea oară, a ajuns la 73 de succese în Marele Circ, dintre care 11 în acest sezon. Australianul Daniel Ricciardo a trecut linia de sosire al patrulea, la ultimul Grand Prix pentru Red Bull. De anul viitor, el va concura pentru Renault.  A doilea pilot Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas, a fost abia al cincilea, după ce a plecat în cursă de pe poziția a doua a grilei de start, în timp ce spaniolul Carlos Sainz jr de la Renault s-a clasat pe locul 6. Locurile 7-10 au fost ocupate în ordine de Charles Leclerc (Monaco/Sauber), Sergio Perez (Mexic/Force India), Romain Grosjean (Franța/Haas) și Kevin Magnussen (Danemarca/Haas). Aflat la ultima cursă în F1, spaniolul Fernando Alonso a ocupat locul al 11-lea. Finlandezul Kimi Räikkönen (Ferrari) a abandonat în turul 7/55. Anul viitor, el va concura pentru Sauber.  Pilotul german al echipei Rénault, Nico Hulkenberg, a fost victima unui accident serios  În turul I, monopostul Rénault a intrat în contact cu mașina Haas pilotată de francezul Romain Grosjean. în urma impactului, Renault-ul s-a ridicat de la sol și s-a rostogolit către barierele de protecție ale pistei. Mașina lui Hulkenberg s-a proptit de cauciucurile de pe marginea pistei cu roțiele în sus, astfel că pilotul german nu a putut părăsi monopostul, care a luat foc. Din fericire, stewarzii circuitului au acționat rapid și au stins incendiul, apoi au readus pe roți mașina. Hulkenberg a părăsit singur cockpitul și pare că este nevătămat. Cursa a fost neutralizată cu safety-car, iar comsiarii FIA au stabilit repede că niciunul dintre piloții implicați nu este vinovat de producerea accidentului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.