Sport

Eterna Barbora Strycova

Ziarul de Vrancea
22 sep 2019 1298 vizualizări

Jucătoarea cehă va fi prima adversară a Simonei Halep la turneu de la Wuhan *românca are scor direct 5-1 în fața Barborei *la Tașkent, trei românce au ieșit din calificări și alte trei sunt înscrise pe tabloul principal

Săptămâna viitoare, Simona Halep revine în circuitul internațional WTA, după amărăciunea suferită la Australian Open. Prilejul este oferit de turneul de la Wuhan (categorie Premier 5), unde va juca direct în turul II, în compania jucătoarei cehe Barbora Strycova (31 WTA). Aceasta a învins-o, ieri, în primul tur, pe jucătoarea chineză Wang Xiyu (140). cu scorul de 6-4, 6-2, după un meci de 91 de minute. În întâlnirile directe cu Strycova. Românca a câștigat ultimele cinci partide, cea mai recentă fiind anul acesta, în turul al doilea al turneului de la Indian Wells, scor 6-2, 6-4.Deocamdată, Simona a jucat dublu la Wuhan, alături de Raluca Olaru și a debutat cu o victorie. Perechea românească a învins cuplul chinez Tang Qianghui / Wang Xiyu, scor 7-6 , 4-6, 10-8, după o oră și 41 de minute. În optimi, Simona Halep și Raluca Olaru vor evolua cu perechea învingătoare din meciul dintre echipele Kiki Bertens/Lesley Kerkhove (Olanda) și Duan Yingying /Veronika Kudermetova (China/Rusia). Iată și primele rezultate la simplu, înregistrate la Wuhan: Polona Hercog (Slovenia) – Jessica Pegula (Australia) 6-0, 6-1; Daiana Iastremska (Ucraina) – Ajla Tomljanovic (Australia) 7-6, 6-2; Danielle Collins (SUA) – Venus Williams (SUA) 7-5, 7-6; Bernarda Pera(SUA) –Jennifer Brady (SUA) 6-4, 3-6, 6-4;Arîna Sabalenka (Belarus) – Aliaksandra Sasnovici (Belarus) 6-1, 6-2; Caroline Garcia (Franța) – Daria Kasatkina (Rusia) 6-2, 6-2; Elena Rîbakina (Kazahstan)- Zhu Lin (China) 7-6, 2-6, 6-0; Sloane Stephens (SUA) - Zhang Shuai (China) 7-5, 6-4.

* Trei românce au intrat în calificările turmeului de la Tașkent, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. Cea mai titrată dintre ele, Mihaela Buzărnescu (101 WTA), a plecat cel mai repede. Ea a întâlnit-o în prima fază pe colega ei mai tânără, Jaqueline Cristian (214 WTA). După un set pierdut cu 4-6, Mihaela Buzărnescu a decis să abandoneze turneul de la Tashkent. Ana Bogdan (143 WTA) a avut o sarcină extrem de simplă în fața rusoaicei Milana Maslenkova (fără clasament), pe care a „executat-o” cu 6-1, 6-0. În turul II, Jaqueline a avut de-a face cu o jucătoare mai experimentată, Olga Govorțova (Belarus), deși ocupă o pozițoe apropiată, 212 WTA. Govorțova a câștigat un meci care a durat două ore, scor 6-4, 4-6, 6-1. Din păcate, și Ana Bogdan a ratat calificarea, fiind învinsă, după două ore și 14 minute de joc, de britanica Harriet Dart (132), scor 6-3, 3-6, 3-6. Pe tabloul principal de simplu se află trei românce: Sorana Cîrstea (95), cap de serie numărul opt, va juca în primul tur cu cehoaica Denisa Allertova (255), Monica Niculescu (104) o va înfrunta pe uzbeka Nighina Abduraimova (550), iar Irina Begu (98) va evolua contra unei jucătoare venite din Cehia, Tereza Martincova (138). Sorana și Irina vor debuta în turneu astăzi, iar Monica va juca marți.

*Jucătoarea americană de tenis Sofia Kenin (20 WTA) a învins-o pe australianca Samantha Stosur și a câștigat, sâmbătă, turneul de la Guangzhou. Scorul finalei a fost 6-7, 6-4, 6-3 pentru americanca de origine rusă. Sportiva de 20 de ani a obținut un al treilea titlu al carierei, după cele de la Hobart și Mallorca.

*Japoneza Naomi Osaka, locul 4 mondial, a câștigat, ieri, în premieră, turneul desfășurat la Osaka, orașul în care s-a născut. Naomi a învins-o pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 41 mondial, scor 6-2, 6-3, după 69 de minute. Pentru sportiva japoneză este al doilea titlu în acest an, după ce s-a impus și la Australian Open. Ea a mai jucat de două finala acestui turneu, în 2016 și 2018, când competiția se desfășura la Tokyo.

* Jucătoarea cehă Karolina Muchova (45 WTA), a câștigat, ieri, turneul de la Seul, cu premii totale de 250.000 de dolari. Muchovaa învins-o în finală pe sportiva poloneză Magda Linette (48 WTA), scor 6-1, 6-1. Meciul a durat o oră și opt minute. Pentru Karolina Muchova este primul trofeu obținut în circuitul WTA.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.