Politică

Raluca Dan, secretarul general al județului Vrancea mai câștigă 7000 de lei lunar pe lângă salariu

Ziarul de Vrancea
5 dec 2018 6560 vizualizări

Raluca Dan, secretarul general al județului, este unul dintre cei mai înverșunați luptători pentru nepublicarea declarațiilor de avere, încercând de ani buni să scape de această obligație. Chiar dacă în acest an a apelat la protecția datelor personale, Agenția Națională de Integritate (ANI) a decis să îi publice declarația de avere și de interese, la fel ca în cazul lui Marian Oprișan.

Potrivit declarației publicată de ANI, Raluca Dan obține venituri consistente în afară de cele aduse de funcția sa. Ca secretarul general al județului, aceasta a obținut anul trecut venituri de 107913 lei. Calitatea de membru în Consiliul de Administrație al CUP i-a mai adus venituri anuale de 32752 lei, adică peste 2700 lei lunar. Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, unde Marian Oprișan este președinte, i-a mărit veniturile Ralucăi Dan cu 51.556 lei, adică 4296 lei pe lună. Secretarul județului a primit acești bani deoarece are și calitatea de expert formator la UNCJR.

Funcția de membru în consiliul de administrație la Administrația Fondului pentru Mediu este mult mai prost răsplătită decât cea de la CUP, suma primită fiind de doar 4908 lei. La un calcul simplu, Raluca Dan mai câștigă peste 7000 de lei pe lună pe lângă salariul primit de la Consiliul Județean.

Șefii CJ au încercat să își ascundă averea și interesele invocând legislația europeană privind protecția datelor personale care a intrat în vigoare în acest an. Marian Oprișan avea și ”motive”: a împrumutat peste 50.000 de euro de la mama sa și probabil nu vroia să se afle acest lucru. ANI le-a stricat însă planurile celor de la Consiliul Județean Vrancea. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.