Politică

Iohannis va reveni în Vrancea pe 6 august

Alexandra TĂTARU
19 iul 2017 1724 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis a marcat alături de vrânceni, marți, Centenarul luptelor de la Mărăști. Șeful statului a confirmat prezența și la manifestările de la Mărășești, pe 6 august.

După ceremonia de comemorare a eroilor care s-au jertfit în Primul Război Mondial, președintele României a confirmat, în premieră, că va fi prezent și la manifestările din 6 august de la Mărășești. „Am participat astăzi la primul mare eveniment de sărbătorire a Centenarului României moderne, un eveniment deosebit, de o însemnătate deosebită, o mare bătălie câștigată de armata română, câștig care în perspectivă s-a materializat cu formarea României Mari. Atunci a existat această dorință dar nu a avut nimeni garanția că așa se va întâmpla. Vă confirm în premieră că voi fi prezent şi la manifestările de la Mărășești’, a spus preşedintele Iohannis. La întrebarea unui jurnalist despre respectul actualei clasei politice față de idealurile din trecut, șeful statului a răspuns că are tot optimismul că va exista și respect, și continuitatea păstrării acestor idealuri. De asemenea, și-a manifestat optimismul privind autostrăzile care trebuie să se construiască și să lege provinciile istorice. Preşedintele a spus că nu întâmplător a fost în vizită în Harghita și Covasna, menţionând că trebuie să se facă și o legătură istorică între Moldova și Transilvania, pe lângă infrastructura rutieră dorită. Pe data de 6 august, începând cu ora 18.00,  la Mausoleul Eroilor de la Mărășești vor avea loc ceremoniale militare și religioase, depuneri de coroane, un miting aerian și retragere cu torțe, toate aceste acțiuni făcând parte din programul amplu dedicat comemorării eroilor căzuți ”Întru slava patriei”. De asemenea, tot atunci, ”se va realiza și plantarea primului stejar în cadrul programului ”RoMândria–Parc al memoriei naționale”, program realizat de către Consiliul Județean Vrancea în parteneriat cu Fundația ”Mereu Aproape” și sprijinul Antena 3”, au transmis organizatorii evenimentului ”Centenarul Marelui Război Vrancea Eroică 1917- 2017”. (A.T.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.