Timp Liber

Frumoasa poveste a unei tinere artiste din Focșani, studentă în anul VI la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca

Ziarul de Vrancea
11 mai 2022 6384 vizualizări
„Am decis să îmi expun desenele(n.r. pe conturile create de Facebook și Instagram)  și să observ cât de mult evoluează abilitățile mele după fiecare desen realizat. Nu mă gândeam că în câteva luni o să ajung să vând primele mele tablouri.  Inițial, am vrut doar să văd dacă mai sunt și alți oameni care le apreciază”, spune  citată de Cluj24, Andreea Roberta Cucu, artista-pictor din Focșani, studentă în anul VI la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca.  Până acum a vândut aproximativ 8 tablouri și 10 semne de carte. Pe cele din urmă le personalizează întrucât cititul este o altă dragoste de-a ei.Foto:Cluj24.ro
„Am decis să îmi expun desenele(n.r. pe conturile create de Facebook și Instagram) și să observ cât de mult evoluează abilitățile mele după fiecare desen realizat. Nu mă gândeam că în câteva luni o să ajung să vând primele mele tablouri. Inițial, am vrut doar să văd dacă mai sunt și alți oameni care le apreciază”, spune citată de Cluj24, Andreea Roberta Cucu, artista-pictor din Focșani, studentă în anul VI la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca. Până acum a vândut aproximativ 8 tablouri și 10 semne de carte. Pe cele din urmă le personalizează întrucât cititul este o altă dragoste de-a ei.Foto:Cluj24.ro

Andreea Roberta Cucu a ales să urmeze arhitectura pentru că, în opinia ei, are câte puțin din fiecare. Liceul l-a făcut la un profil uman, mai exact filologie, la Colegiul Național ”Unirea” din Focșani. Când era mai mică a evitat să meargă la un liceu de arte, crezând că nu e de viitor, dar a căpătat o altă viziune de-a lungul timpului. Primul an de facultate l-a făcut la Iași, apoi s-a transferat la Cluj, unde a vrut de la bun început.

„Orașul este superb, la fel și oamenii. Mi se pare mai liniștit față de alte orașe. Având în vedere că m-am născut într-un oraș destul de mic, mutatul la Cluj pentru mine a fost o experiență minunată. Mi se pare că aici ai mai multe șanse să te dezvolți din punct de vedere profesional”, completează Andreea Roberta Cucu.

 A venit din Focșani pentru a-și urma pasiunea din școala generală, desenul. Inițial, schița în creion diferite anime-uri și portrete, fiind sigură că în România este imposibil să trăiască din artă. Cu timpul, și-a schimbat părerea. Lucrările sale au început să atragă atenția câtorva clujeni care au și plasat comenzi. Din dragostea pentru pictură și plante a rezultat nu doar o pagină de artă pe internet, ci și un mic muzeu combinat cu o florărie: dormitorul sau atelierul de creație. Dar toată povestea a început de la bunica ei.„A fost profesoară de biologie și, cumva, mi-a transmis această pasiune pentru plante. În pandemie m-am mutat într-un apartament și, având atât de mult spațiu, am continuat să îmi cumpăr plante, iar într-o zi, neștiind ce să mai pictez, am decis să le pictez pe ele”, relatează Roberta pentru Cluj24.

Citiți întreaga poveste a artistei-pictor din Focșani, studentă în anul VI la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca publicată de Cluj24, accesând titlul alăturat:FOTO. Dormitorul Robertei e 2 în 1: MUZEU de artă și FLORĂRIE: „Din prima bursă mi-am luat un set de acuarele”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.