Timp Liber

Beneficiile psihologice ale jocurilor Lego

Ziarul de Vrancea
10 ian 2024 1030 vizualizări

Aproape toți ne amintim că ne-am jucat la un moment dat cu piesele LEGO și mulți dintre noi vom continua să jucăm aceste tipuri de jocuri de construcție cu copiii noștri, acasă. Dar știați că acest tip de jucării copii sunt un instrument care ajută la îmbunătățirea abilităților motorii și mentale. Dar că multe companii folosesc acest instrument pentru coaching-ul în afaceri?

La fel ca toate seturile de construcții, LEGO a devenit unul dintre cele mai puternice branduri comerciale în ceea ce privește jocurile de construcție și creativitate. Există deja multe companii care folosesc acest tip de jocuri ca element de coaching sau de formare a inteligenței emoționale. Potrivit mai multor psihologi și experți în aceste subiecte, joaca și construcția cu Lego ajută la dezvoltarea creativității, a imaginației și stabilește conexiuni la alte niveluri comunicative. Acest tip de jocuri de construcție permite individului care joacă să perceapă lumea într-un mod diferit.

Un alt beneficiu important al jocului cu LEGO este că sporește abilitățile de rezolvare a problemelor. De multe ori ne împiedicăm de probleme cu adevărat nesemnificative, dar joaca cu acest tip de seturi de construcții ne ajută să rezolvăm probleme și să fim mai hotărâți în viața de zi cu zi, în familie, la serviciu și în societate. Datorită seturilor LEGO este posibil să găsim soluția la problema noastră, să o evaluăm, să o ordonăm, să o expunem și să o validăm. Există atât de multe beneficii care pot fi obținute prin jocul cu acest tip de jocuri, încât în multe săli de clasă acestea sunt deja considerate resurse esențiale în educația copiilor.

Iată o scurtă listă a tuturor avantajelor jocului cu seturile LEGO:

Conștientizarea spațială: jucându-vă cu acest tip de jucării copii vă jucați și cu conștientizarea spațială, ordinea și memoria. Vă va ajuta să vă familiarizați mai bine cu calculele, să distribuiți și să plasați spațiul și să diferențiați mărimile și formele.

Cunoștințe matematice: jocul cu blocuri Lego pune în practică această abilitate, deoarece trebuie să numărați piesele pe care le folosiți sau pe care le aveți. De asemenea, dezvoltați noțiunea de simetrie și distribuție.

Raționament: așa cum am menționat mai sus, abilitățile dumneavoastră de rezolvare a problemelor se vor îmbunătăți. De asemenea, veți învăța să vă planificați și să vă structurați mai bine temele pentru acasă.

Creativitate: posibilitatea a tot ceea ce poate fi creat prin intermediul LEGO este infinită. Diferite obiecte, clădiri, animale, etc. Creația este unul dintre cei mai importanți factori în jocurile de construcție.

Lego Technic, unul dintre cele mai educative modele de seturi Lego

Lego Technic este numele unei linii de produse ale cunoscutei companii de jucării copii de construcție Lego. Această linie a luat naștere în urmă cu 40 de ani și are ca filozofie să facă posibilă construirea unor modele mai complexe și, în același timp, impresionante. Cu această linie de jucării puteți crea bărci, avioane, mașini și tot felul de modele cu mare realism și precizie. Aceste produse sunt concepute pentru cei care doresc să ducă Lego la următorul nivel de dificultate și realism.

În primul rând, Lego oferă o orientare globală pentru această linie de jucării pentru copii, numită Lego Technic, care ar fi între 7 și 16 ani. Cu toate acestea, fiecare jucărie specifică indică o vârstă recomandată și mai precisă.

În plus, fiecare persoană și fiecare situație este diferită. Complexitatea modelelor poate fi foarte mare pentru copiii sub 12 ani, dar dacă aceștia au ajutorul unui membru mai mare al familiei, experiența asamblării împreună a jucăriei poate fi foarte îmbucurătoare.

În același mod, jucăriile Lego Technic rezultate sunt atât de frumoase și procesul de asamblare atât de distractiv, încât nu ar fi potrivit să se stabilească o limită de vârstă. De jucăriile Lego Technic se poate bucura un tânăr de 16 ani, unul de 30 de ani sau de orice altă vârstă - ele pot fi folosite chiar și ca obiecte decorative sau de colecție.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.