Timp Liber

Festivalul ”Vin’ la Teatru” debutează cu o poveste de dragoste

Ziarul de Vrancea
16 iul 2013 3148 vizualizări
Iniţiatorii festivalului vă propun joi, în deschidere, piesa ”Zic-Zac”, un spectacol în care joacă şi actorul focşănean Gabriel Costin

Amatorilor de teatru din Vrancea li s-a pregătit o surpriză! Vreme de trei zile, în perioada 18 - 21 iulie, la Teatrul „Mr. Gh. Pastia” are loc Festivalul ”Vinî la Teatru”, o ocazie inedită de a savura teatru gratuit! Este vorba despre opt spectacole aduse în judeţ de studenţii voluntari de la Teatru, cu scopul de a ridica puţin „temperatura” culturală a oraşului. Chiar în prima zi a festivalului, joi, de la ora 17.00, se va juca piesa ”Zic-Zac”, pe scena Municipalului focşănean. Câştigător al Galei Absolvenţilor de Master în Creaţie Coregrafică, ediţia 2013, ”Zic-Zac” este un spectacol de teatru-dans, realizat de Andreea Gavriliu, ”rezemată” de Ştefan Lupu, după cum afirmă ea însăşi, tineri care joacă alături de focşăneanul Gabriel Costin.

Piesa ţese firul unei poveşti de dragoste, care curge pe fundalul muzicii orchestrate de un DJ. ”Zic Zac” este spectacolul generaţiei noastre. Vorbeşte despre etapele unei relaţii: simpatie şi antipatie, porniri animalice şi dezbateri filosofice, sensibilitate şi cruzime, frici personale şi nevoia de a ne găsi jumătatea. Toate acestea sunt înglobate într-o călătorie psihedelică plină de umor şi, mai ales, Muzică!”, se arată în invitaţia lansată de actori pe site-ul www.godotcafeteatru.ro.

Despre ”Zic-Zac”, Ioana Alexandru, absolventă UNATC şi membră a echipei organizatoare, spune că ”este genul de spectacol de la care ieşi râzând.

” Focşănenii au ocazia să-l urmărească pe scenă pe focşăneanul Gabriel Costin. Avand o prezenţă scenică savuroasă, actorul a absolvit recent UNATC, jucand în ultimii ani în roluri precum „Mumia” din filmul ”Hotel Transilvania”, rolul lui Louis din ”Epoca de gheaţă 4: Continente în derivă”, personajul Bran din ”Undeva la Palilula” şi Calistrat, din filmul de Crăciun ”Ho Ho Ho!”. Vrânceanul moşteneşte talentul pentru actorie din familie. Încă de când avea 3 ani, mergea la repetiţii cu tatăl său, George Costin, actor la Teatrul din Focşani şi fost director al Direcţiei de Muncă. La UNATC, a fost admis după interpretarea unei piese scrise chiar de către tatăl său, care şi-a dat recent doctoratul în domeniu. Tot din Focşani sunt şi Gabriel Chirilă, actor în piesa ”Vest-Est”, şi Vlad Mihu, unul dintre Backstage Boys şi trainerul atelierului de improvizaţie din cadrul festivalului. (Alina VASILIU)

Cine joacă în ZIC ZAC
Andrea Gavriliu
       Ştefan Lupu
       Gabriel Costin
Scenografia: Andreea Săndulescu
Asistent scenografie: Alexandru Petre
Clasa prof. Univ. dr. Raluca Ianegic
Asistent drd. Andreea Duţă
Light design: Alexandru Bibere
Sunet: Alexandra Poiană
Montaj video: Gabriel Costin


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.