Timp Liber

Unde mergem? Concert de Sfantul Ilie în Grădina Publică

Ziarul de Vrancea
11 iul 2013 935 vizualizări
Orchestra de cameră “Unirea” va canta din nou în foişorul din Grădina Publică din centrul Focşaniului de Sfantul Ilie.

“Symphonic promenade” se numeşte concertul programat pe 20 iulie, de la ora 20,00, şi care va include creaţii ale compozitorilor Georges Bizet, Jacques Offenbach, Johann Strauss şi Ivanovici Iosif. Acesta din urmă este cunoscut pe plan mondial mai ales prin valsul „Valurile Dunării”, piesă care s-a bucurat de un succes atât de mare, încât a fost uneori atribuită altor compozitori, între care şi Johann Strauss-fiul. A fost interpretată prima dată la Expoziţia Universală de la Paris din 1889, bucurându-se de un succes fulminant. Orchestra de cameră ‘Unirea”, dirijată de Vincent Grüger, a susţinut un asemenea concert şi în urmă cu un an, bucurandu-se atunci de aprecierea focşănenilor care au ales să se plimbe prin Grădina Publică. (S. M.)

Se inaugurează o piscină publică la Mărăşeşti

Autorităţile din Mărăşeşti  vor inaugura maine baza de agreement construită în oraş. Situată între stadion şi drumul European, baza de agrement are două piscine care au costat peste 8 miliarde de lei vechi, din care un milliard din bugetul local. Adulţii care doresc să se răcorească la piscinele nou construite trebuie să plătească în cursul săptămanii 10 lei, iar copii 5 lei. La sfarşitul săptămanii preţurile sunt cu 5 lei mai mari. Copiii mai mici de 7 ani şi persoanele cu handicap au intrarea gratuită. (M. V.)

Festivalul Vinî la Teatru

În perioada 18 – 21 iulie, Focşaniul va intra în febra teatrului! Un grup de tineri entuziaşti pregăteşte Festivalul „Vinî la Teatru”, eveniment aflat la prima ediţie şi organizat exclusiv pe bază de voluntariat. Este vorba despre un proiect care cuprinde opt piese de teatru realizate de către studenţii Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică sau de către absolvenţi. Joi, 18 iulie, au loc spectacolele ”Zic Zac” şi ”Clasa noastră”. Tot Teatrul ”Maior Gh. Pastia” va găzdui vineri piesele ”Omul Pernă” şi ”Aproape”. Sâmbătă va fi reprezentată pe scenă piesa ”Kean” şi tot sâmbătă, de la ora 20.00, vrâncenii vor asista la spectacolul de improvizație ”Backstage Boys”. Pe lângă spectacole, în cadrul festivalului sunt organizate şi ateliere susţinute de actori. Detalii de găsesc pe pagina de Facebook a evenimentului şi pe site-ul http://festival.muvibox.ro. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.