Timp Liber

Draga Olteanu Matei, preşedinta juriului la STEV 2013

Ziarul de Vrancea
9 mai 2013 2193 vizualizări
Stagiunea Teatrală a Elevilor Vranceni va avea loc în perioada 29 - 31 mai

Îndrăgita actriţă Draga Olteanu Matei şi ziaristul Radu Herjeu vor face parte din juriul ediţiei cu numărul XXXI a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vranceni. “Draga Olteanu Matei a acceptat cu multă dragoste să vină la Focşani, după ce a mai fost în juriu la festivaluri asemănătoare în alte judeţe. Este însă pentru prima dată cand face parte din juriu la Focşani”, ne-a declarat directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Focşani, Aurel Oborocea. Se speră ca prin prezidarea juriului de către celebra actriţă să fie readuşi liceenii în sala de spectacole dar şi pe scena STEV-ului, unde de la an la an participanţii se împuţinează iar liceenii parcă îşi pierd din entuziasm. Draga Olteanu Matei are o carieră impresionantă, care se întinde pe parcursul a peste 50 de ani şi cuprinde roluri în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru şi 100 de roluri în televiziune. La Focşani actriţa va fi preşedintele juriului STEV 2013, din care vor mai face parte Radu Herjeu şi un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Deşi a devenit cunoscut ca ziarist, Radu Herjeu este om de cultură, dramaturg şi, printre altele, preşedintele Fundaţiei „Nouă ne pasă” ce are în centrul atenţiei adolescenţii. Stagiunea Teatrală a Elevilor Vranceni va avea loc în perioada 29 – 31 mai, fiind organizată de Casa de Cultură a Sindicatelor şi Inspectoratul Şcolar.

Actorii liceeni şi-au ales teme grele

La startul STEV şi-au anunţat prezenţa opt licee:  Liceul Pedagogic “Spiru Haret” care va pune în scenă comedia “Fizicienii” de F. Durenmatt, Colegiul “Edmond Nicolau” cu piesa “Podul sinucigaşilor”, o adaptare după Paul Ioachim, Colegiul Naţional Cuza cu “Visul unei nopţi de vară” după William Shakespeare, Liceul de Artă „Gh Tattarescu” cu „Ursul şi Cerere în căsătorie”, de A.P. Cehov, Liceul cu Program Sportiv cu piesa  „Slugă la doi stăpani” de Carlo Goldoni, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, cu „Catrafusele” după Ion D. Sîrbu, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti cu „Bolnavul închipuit” de Moliere şi Liceul Teoretic Panciu cu „Prinţesa şi porcarul” a lui D. Solomon. Marele absent al ediţiei din acest an a STEV-ului este Colegiul Naţional Unirea. Organizatorii vor acorda premii colective (I,II,III şi Marele Premiu), precum şi două premii individuale pentru cea mai bună interpretarea feminină şi masculină în rolul principal. „Acestea sunt premiile acordate de noi, dar dacă vor exista şi alte entităţi juridice dispuse să acorde premii, noi suntem deschişi”, a spus directorul Casei de Cultură „Leopoldina Bălănuţă”. STEV a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) de către Casa de Cultură a Sindicatelor, care a devenit astfel proprietara acestei mărci. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
teatru, acum 4004 zile, 12 ore, 14 minute, 24 secunde
De ce este Unirea marele absent?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.