Timp Liber

Noutăţile anului la Ateneul Popular

Ziarul de Vrancea
31 ian 2013 1351 vizualizări
Concerte intinerante cu Orchestra Unirea, Galele Teatreale, trei festivaluri şi ateliere artistice figurează pe agenda acestui an

Concerte simfonice în toate oraşele judeţului şi Festivalul naţional de muzică uşoară “Florentin Delmar” mai devreme, sunt noutăţile anului 2013 la Ateneul Popular “Maior Gheorghe Pastia” din Focşani. Instituţia focşăneană de cultură şi-a făcut cunoscute programele şi proiectele culturale ale anului 2013. Stagiunea de Concerte a Orchestrei de Cameră “Unirea”, Galele Teatreale Focşănene – proiect realizat în parteneriat cu Teatrul Municipal, Festivalul de Muzică pentru Copii “Florile Dragostei” – care are loc în perioada 30-31 mai 2013, Festivalul  de Muzică Uşoară “Florentin Delmar”, stagiunea camerală “Varstele Muzicii” – program de educaţiei şi audiţie muzicală, “Aniversări Culturale” – program de promovare a valorilor culturale naţionale, sesiuni de informare culturală, Atelierele IngrArt şi Festivalul Şanselor Tale – programat să se desfăşoare în perioada 4-8 noiembrie, cand are loc săptămana educaţiei permanente, sunt principalele activităţi de pe agenda anuală a Ateneului Popular. Una dintre noutăţile anului 2013 o reprezintă susţinerea de concerte a Orchestrei de Cameră “Unirea” în toate oraşele judeţului, în urma încheierii unor parteneriate cu casele de cultură. “Am discutat deja la Adjud şi urmează să o facem şi la Odobeşti, Mărăşeşti, Panciu. Periodic orchestra va susţine concerte în aceste oraşe, la o zi după concertele programate în Focşani la Ateneul Popular. Ne-am gandit că sunt vranceni care doresc să meargă la un concert dar le este greu pană la Focşani sau nu pot veni pană la noi, aşa că mergem noi la ei”, ne-a declarat directorul Ateneului Popular, Valentin Gheorghiţă. O altă noutate a anului în curs o reprezintă desfăşurarea Festivalului de Muzică Uşoară “Florentin Delmar” în luna octombrie. “Luna noiembrie, în care s-a desfăşurat pană acum acest festival, este una de început de iarnă, iar concurenţii din alte zone ale ţării se tem de vreme. În plus, octombrie este o lună liberă de festivaluri de gen, aşa că am decis devansarea lui la o săptămană după Festivalul Viei şi Vinului”, ne-a precizat Valentin Gheorghiţă. Un alt motiv l-a constituit aniversarea în luna noiembrie a centenarului Teatrului Municipal “Mr. Gh. Pastia”. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.