Timp Liber

Tudor Gheorghe ne cantă “Nu se poate cu de toate” la Ateneu

Ziarul de Vrancea
8 nov 2012 1132 vizualizări
Spectacolul este unul inedit, dedicat lui Nenea Iancu

Tudor Gheorghe concertează la Focşani maine, 10 noiembrie, locaţia aleasă fiind Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia”. Spectacolul “Nu se poate cu de toate” face parte dintr-un turneu naţional ce cuprinde 30 de oraşe ale ţării, printre care şi municipiul de pe Milcov. Deschiderea turneului a avut loc pe 1 octombrie la Ploieşti, unde aproape 100 de spectatori au cumpărat bilete în picioare numai să intre în sală. Cum anul 2012 este declarat “Anul Caragiale”, împlinindu-se 100 de ani de la dispariţia marelui dramaturg, Tudor Gheorghe şi-a dorit să împărtăşească publicului magia creaţiilor lui I.L.Caragiale, cărora le-a adăugat din sensibilitatea sa. În spatele numelui spectacolului  “Nu se poate cu de toate” se ascund “câteva versuri moralizatoare, dragi sufletului meu, din poezia mai puţin cunoscută a lui Caragiale”, afirma Tudor Gheorghe înainte de debutul turneului naţional. “Am luat texte periodice din Moftul Roman, din publicistica lui Caragiale, din proza pe care a scris-o... Nu lipsesc nici poemele în proză... Sunt al dracului de actuale”, dezvăluie Tudor Gheorghe.  Artistul promite un spectacol bazat doar pe textul suficient de sugestiv al lui Caragiale: “fără trucuri exterioare, fără invenţii, fără farafaslacuri... Textul domnului Caragiale trebuie doar să fie spus. Nu se interpretează! De aceea va fi un şoc, pentru că eu voi spune textele lui Caragiale aşa cum le spun pe cele ale lui Sorescu. Nu trebuie să faci absolut nimic. De ce trebuie să joci teatru? Să te strambi?”. Artistul va fi acompaniat, în turneul care se va încheia pe 1 decembrie 2012, de orchestra „Iunion”, iar orchestraţia este asigurată de Marius Hristescu. Spectacolul începe la ora 18,00 la Ateneul Popular, biletele fiind puse deja în vanzare. Preţul unui bilet, la spectacolul de două ore şi jumătate, este de 70 lei. (M. VLĂDESCU) 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.