Timp Liber

Vrancenii pot merge în staţiuni cu 30% mai ieftin

Ziarul de Vrancea
20 sep 2012 1116 vizualizări
Acest lucru va fi posibil în cadrul programului “Înscrieri timpurii”, ce va fi lansat de ANAT în octombrie 2012 pentru 2013

Vrancenii  îşi pot cumpăra bilete în staţiuni pentru anul viitor cu 30% mai ieftine, ca urmare a lansării ofertelor luna viitoare, în cadrul programului “Înscrieri timpurii” a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor din Turism (ANAT). De altfel, acest program, care funcţionează deja, se bucură de un succes tot mai mare şi în randul vrancenilor, potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism. Luna viitoare se aşteaptă lansarea ofertelor pentru litoralul romanesc 2013, dar şi pentru turismul intern. Oficialii ANAT spun că succesul a fost înregistrat atat pentru turismul intern, dar şi pentru cel extern. “Începand cu anul 2011 am vandut foarte bine programele de vară din timp pentru că reducerile sunt consistente, unele chiar de 45%, cum am avut o ofertă în Croaţia. Am avut bilete vandute chiar din luna noiembrie pentru vară. Cam jumătate dintre biletele pentru vacanţele de vară se vand din lunile ianuarie-februarie întrucat sunt preţuri foarte bune”, ne-a declarat Dragoş Horhocea, vicepreşedintele ANAT şi office manager al AgeTur Focşani.


Bilete pentru ski în Austria încă din primăvară


“Înscrieri timpurii” s-au făcut şi pentru sezonul de ski în staţiunile din Austria şi Germania, pentru care s-au vandut bilete din lunile mai-iunie. “Pentru iarna aceasta sunt bilete vandute chiar din lunile mai-iunie pentru lunile decembrie 2012-ianuarie 2013. Au mers foarte bine, ofertele plecand de la 26 euro pe zi cu mic dejun inclus, la un hotel de 3 stele în Austria”, ne-a mai declarat Dragoş Horhocea. Deşi criza economică a lovit multe buzunare, sunt încă destui concetăţeni care s-au înscris încă din luna august pentru programele de Crăciun în locaţii exotice, precum Dubai sau Republica Dominicană. “Scump nu este sejurul, ci biletul de avion în locaţiile acestea exotice. Numeroase solicitări sunt în continuare pentru Bulgaria, ţară care merge foarte bine”, ne-a mai declarat Horhocea.


“Decada balneară”, solicitată şi de vranceni tineri


Un alt program solicitat în această periodă este “Decada balneară”, conceput de ANAT şi Organizaţia Patronală a Turismului Balnear, pentru menţinerea sănătăţii. Un sejur în cadrul acestui program, care cuprinde 9 nopţi cazare, 3 mese pe zi, 2 proceduri pe zi de tratament şi o consultaţie medicală, costă în jur de 750 de lei la hotel de 3 stele şi 650 de lei la hotel de 2 stele. “Şi la acest program sunt solicitări, deşi nu la fel de numeroase. S-au vandut bilete pentru toate staţiunile chiar şi pentru persoane în varstă de 35-36 de ani”, ne-a mai declarat Dragoş Horhocea. Programul “Decada balneară” se desfăşoară pană pe 10 decembrie 2012, iar biletele se pot cumpăra de la agenţiile de turism membre ANAT. Doar trei agenţii din Vrancea sunt membre ANAT: AgeTur Focşani, Santour şi VranceaTour. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.