Timp Liber

Alternativă la vacanţă: sejur într-o tabără şcolară cu 71 de lei pe zi

Ziarul de Vrancea
12 iul 2012 1522 vizualizări
Singura tabără funcţională din Vrancea este la Gălăciuc

Cei care îşi doresc o săptămană de relaxare la munte pot alege un sejur liniştit într-o tabără şcolară. Singura tabără care mai funcţionează în Vrancea este Gălăciuc. Aici sunt pregătite 11 serii pentru vara aceasta, fiecare a cate şase nopţi cazare. Prima serie a început pe 25 iunie, seria a II-a s-a derulat în perioada 2-8 iulie, seria a III-a este în perioada 9-15 iulie, seria a IV-a 16-22 iulie, iar ultima serie din luna iulie începe pe 23 iulie. În Tabăra de la Gălăciuc se poate merge şi în luna august, tarifele fiind neschimbate. O noapte de cazare costă 35 lei de persoană la care se adugă 32 lei pentru cele trei mese pe zi. Pentru elevi se mai adaugă 2 lei asistenţa medicală şi încă 2 lei activităţi recreative (discotecă, proiector, laptop), însemnand, în total, 71 lei pe zi. Adulţii care doresc să meargă cu juniorii se pot ataşa grupurilor care au solicitat tabără în seriile programate. Ca posibilităţi de agrement sunt vizitarea Rezervaţiei Naturale „Cheile Tişiţei”, Cascadei Putna, Păstrăvăriei Lepşa, Casei Memoriale „Moş Ion Roată”, monumentele istorice de la Soveja, Mărăşti, Mărăşeşti, Staţia Seismică Vrancioaia. Deocamdată, pentru Tabăra Gălăciuc sunt solicitări doar din partea unor şcoli de dans din judeţ. Tabăra are o capacitate de 180 de locuri pe serie, camerele avand între două şi şase locuri. Cazarea se face în cabane din lemn. Complexul alimentar al taberei a fost renovat în 2008, are un club unde se pot desfăşura activităţi cultural-educative, terasă, terenuri sportive. Din păcate, este singura tabără funcţională din Vrancea. Cea de la Soveja nu mai contează de ani buni, iar cea de la Coteşti nu a primit avizele sanitare necesare funcţionării. Aici s-a început renovarea complexului în urmă cu doi ani, în timpul mandatului Sorinei Plăcintă la Ministerul Tineretului şi Sportului, dar au fost finalizate numai şase camere a cate două paturi fiecare. Cum obţinerea avizelor de funcţionare implică şi fonduri consistente, tabăra nu va deveni funcţională prea curand. De altfel, la Coteşti, în ultimii ani în care au fost porţile deschise, au mers numai copii din centrele de plasament. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.