Timp Liber

Premieră: Maia Morgenstern o va juca pe Maitreyi la Focşani

Sorin Tudose
3 mai 2012 1889 vizualizări
Focşănenii iubitori de teatru vor putea să vadă pe scena Teatrului Municipal “Maior Gh. Pastia” o piesă cu totul specială la finele acestei luni.

Luni, 28 mai, îndrăgita actriţă Maia Morgenstern va juca în piesa Maitreyi cu intervenţii din “Dragostea nu moare”. Potrivit organizatorilor, este prima dată cînd se joacă o piesă ce are la bază textul lui Mircea Eliade şi cel al Maitreyi Devi, cea care a inspirat povestea de dragoste din îndepărtata Indie. Dacă romanul lui Mircea Eliade este cît se poate de cunoscut, fiind studiat şi în şcoală, cartea indiencei ce dă titlul lucrării scriitorului roman este mai puţin cunoscută şi se vrea un răspuns tîrziu la cele scrise despre ea de către cunoscutul autor roman. Replica Maitreyi Devi vine la cîteva decenii de la publicarea cărţii “Maitreyi” şi asta pentru că scriitoarea indiancă nu aflase de existenţa cărţii decît la o vîrstă înaintată. Revoltată fiind de faptul că viaţa sa a fost expusă atît de detaliat, aceasta n-a suportat se pare ideea şi a venit cu o carte în completare, în care uneori îi dă dreptate lui Eliade, alteori îl contrazice. Alături de talentata Maia Morgenstein, care o va interpreta pe Maitreyi la vîrsta de 60 de ani, mai apar în distribuţie nume ca Vlad Zamfirescu, Doru Ana, Anca Sigartau, Jasmine Iliescu şi Carla Maria. Biletele s-au pus în vînzare la Teatru. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Babaciunea aia de Morgenstern, acum 4367 zile, 10 ore, 49 minute, 53 secunde
interpreteaza rolul Maitreyi-ei? Din cate stiu eu, Maitreyi era o adolescenta! S-a intors lumea cu c urul in sus - pe cand pensionam bebelusii?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.