Timp Liber

Macarie, Omul orchestra : Viata la circ e fabuloasa!

Sorin Tudose
18 apr 2011 3440 vizualizări
Macarie Enache, prezentatorul circului Praga, a dat viata de cintaret pe cea de circ u spune ca activitatea pe care o face de opt ani i-a adus numai bucurii u copiii reprezinta cel mai sincer public al circului

Vrinceanul Macarie Enache, in virsta de 36 de ani, cunoscut drept "Omul orchestra" pentru capacitatea sa de a imita sunetul mai multor instrumente si nu numai (beatbox), a dat muzica pe viata de circ. La finele saptaminii, imbracat intr-un costum de scena, a prezentat numerele de la Circul Praga care a poposit citeva zile la Focsani. Opt ani s-au scurs de cind a inceput sa lucreze in minunata lume a circului. Chiar daca circul, una dintre cele mai vechi forme de divertisment, nu mai este atit de popular pe cit era pe vremuri, "Omul orchestra" se simte atasat de circ si n-ar renunta la el in nici un caz. "Pina sa ma angajez la circ nu mai fusesem niciodata la un astfel de spectacol, dar odata ce am intrat in aceasta lume nu am mai vrut sa plec. E minunat sa lucrezi intre artisti", ne-a spus Macarie. Prezentatorul mai spune ca circurile din toata tara trec printr-o perioada mai putin fasta, dar aplauzele si bucuria spectatorilor care aleg sa mai vina la circ sint nepretuite.

"Nu cu foarte mult timp in urma se inghesuiau ziarele sa scrie despre noi, despre lumea circului, iar acum situatia este mult schimbata. Nici oamenii nu mai vin cum veneau cindva, dar speram sa fie doar o consecinta a crizei economice. Oricum este minunat cind numerele artistilor sint aplaudate la scena deschisa. Recunosc faptul ca, atunci cind lumina reflectoarelor este atintita asupra mea si toata lumea din cort se uita la mine, e o senzatie tare placuta", mai spune "Omul orchestra". De copii care vor sa se pozeze cu prezentatorul nici nu mai incape vorba. Acestia stau la rind si inainte si dupa terminarea spectacolului. Un alt aspect inedit in lumea circului este ca vizitezi in permanenta noi si noi orase. "Viata de circar este fabuloasa, nu exista loc de monotonie. Tot timpul esti pe drum, in rulota, iar in ceea ce priveste banii, patronii de circ sint oameni seriosi. Citi bani au promis ca iti dau, atit iti dau", a mai spus "Omul orchestra". Vrinceanul spune ca niciodata animalele folosite in numerele de circ nu sint batute, cum s-a vehiculat de curind despre un ingrijitor roman din Anglia care a batut un elefant. "Biciul se foloseste doar pentru directionare si pentru dresare. Este folosit doar pentru a pocni din el, in nici un caz pentru a fi batute", a mai spus prezentatorul circului Praga.


Copiii, cel mai sincer public


Sute de focsaneni au fost simbata la circ unde au ramas impresionati de numerele prezentate in cadrul spectacolului. Ciini fotbalisti, numere de echilibristica, parada animalelor exotice precum camile, lame, canguri, dar si serpi imensi si tarantule au incintat audienta. Copiii au fost surprinsi de cele vazute pe arena circului, iar publicul adult a fost la rindul lui impresionat de spectacolul combinat cu un grad ridicat de periculozitate. Probabil cel mai apreciat numar vazut in weekend la circ a fost executat de fratii Cretu, un grup de acrobati care a facut sa inghete singele in venele spectatorilor prin prisma riscurilor la care s-au expus. "Acesta este farmecul circului. Numere spectaculoase si de multe ori foarte periculoase. Iti poti da seama de cit de bine ti-a iesit un numar din reactiile copiilor, ei sint cel mai sincer public", mai spune Macarie. Ar fi pacat ca aceasta forma de divertisment milenara sa se piarda, avind in vedere posibilitatile de distractie mult mai numeroase in secolul XXI. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.