Timp Liber

26 mai 2021 | Fenomen cosmic rar: Eclipsă totală de lună și „Superluna Sângerie” au loc în acelaşi timp

Ziarul de Vrancea
26 mai 2021 3045 vizualizări

Prima eclipsă totală de lună din ultimii doi ani și unica din 2021 va avea loc miercuri, 26 mai, odată cu „Superluna Sângerie", momentul din an în care luna se va afla la cea mai mică distanță față de Terra, relatează The Guardian. Fenomenul cosmic va putea fi văzut cel mai bine din Hawaii, apoi din California, Noua Zeelandă și Australia, însă, nu va fi vizibil și la noi în țară, pentru că va avea loc la prânz, în jurul orei 14.00, ora României.

Cei care nu sunt în zonele în care eclipsa va fi observabilă vor avea la dispoziție live-streamuri online.„Superluna Sângerie” va fi bine-vizibilă din Pacific, precum și din jumătatea de vest a Americii de Nord, partea de jos a Americii de Sud și din Asia de Est.Eclipsa totală va dura aproximativ 15 minute pe măsură ce Pământul va trece direct între lună și soare. Dar întregul spectacol cosmic va dura cinci ore, deoarece umbra Pământului acoperă treptat luna. Când luna va intra în conul de umbră al Pământului, va căpăta culoarea roşiatică-portocalie.Spre deosebire de eclipsa de Soare, oamenii pot privi fără probleme, cu echiul liber, eclipsa de lună. Următoarea eclipsă totală de lună va fi tot în luna mai, dar în 2022. Ultima a fost ianuarie 2019.


Citeşte întreaga ştire: Fenomen cosmic rar: eclipsă totală de lună și "Superluna Sângerie" au loc în acelaşi timp. Unde pot fi urmărite

Astrologul Cristina Demetrescu, despre zodiile afectate de „Superluna sângerie”: '

Astrologul Cristina Demetrescu, despre zodiile afectate de „Superluna sângerie”: „Vine cu un impact puternic”

Miercuri este eclipsă de Lună sau „superluna sângerie”, așa cum este cunoscută de astronomi. Este prima astfel de eclipsă din acest an și, spun specialiștii, una dintre cele mai puternice. Este un eveniment care vine cu schimbări bruște și provocări. Astrologul Cristina Demetrescu a explicat, luni, la Antena 3 cum suntem afectați de acest fenomen.

„Este o lună plină, dar și o eclipsă, se produce pe zodia Săgetătorului, este o Lună aproape de Pământ, de aceea se va vedea destul de mare, spectaculoasă, și vine în primul rând cu un impact în emoțiile oamenilor care simt nevoia de libertate. Săgetătorul se asociază cu această nevoie de libertate, de a călători, Săgetătorul este un semn care guvernează planul internațional.

Dincolo de impactul puternic pe care poate să-l aducă la nivel internațional, și probabil că vom mai auzi de evenimente care pot marca drumurile și libera circulație a oamenilor, vine cu această nevoie de a ne delimita sau a ne detașa de ce ne-a ținut captivi în ultimul an și jumătate.”

Care sunt zodiile cele mai afectate de eclipsa de Lună

„Toate zodiile sunt afectate, absolut toate zodiile o resimt. Probabil Săgetătorii și cei născuți în a cincea zi de Săgetător, undeva pe data de 26 noiembrie, dar toate zodiile sunt impactate și poate chiar anumite categorii, cei care călătoresc, de exemplu, sunt afectați, cei care învață, studenții, pentru că Săgetătorul guvernează universitățile. Sunt multe destine profesionale care vor coti, de aici înainte", a spus Cristina Demetrescu, la News Hour with CNN.

Singura eclipsă totală de lună din acest an va avea loc în 26 mai, în același timp cu „superluna sângerie”, momentul din an în care Luna este la cea mai mică distanță de Pământ, potrivit Space.com.

Din păcate, ea nu va fi vizibilă de la noi din țară, pentru că se va produce la prânz, însă va putea fi urmărită în Australia, sud-estul Asiei, Canada, mare parte din SUA și America Centrală.

Luna plină va părea mai mare decât de obicei, doarece se va afla la perigeu (cea mai apropiată distanță de Pământ). În momentul în care va intra în conul de umbră al Pământului, va avea o culoare roșiatică.(antena3.ro)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.