Timp Liber

Vrincenii pot merge la munte prin Vacanta la tara

Ziarul de Vrancea
19 sep 2008 939 vizualizări
Un sejur in pensiuni rurale costa intre 150 si 200 lei Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) a lansat si in acest an, pentru perioada 15 septembrie - 31 octombrie, programul national "Vacanta la tara".

Astfel, si vrincenii pot merge in concedii mai ieftine in diverse zone ale tarii, putindu-se caza in pensiuni rurale la preturi cuprinse intre 150 si 200 lei, pentru 5 nopti. Sejurul promotional incepe in ziua de duminica si se termina vineri. La pensiunile de doua margarete, tariful este de 150 lei/ persoana/ sejur, iar la cele de trei si patru margarete 195 lei/ persoana/ sejur. Din pacate, judetul Vrancea nu are pensiuni inscrise in acest program, desi in reteaua ANTREC exista destule structuri de cazare. Potrivit presedintelui ANTREC pentru regiunea de SE, Vasile Bostiog, citeva pensiuni din zona Lepsa s-au aratat interesate sa primeasca clienti in cadrul programului "Vacanta la tara", insa lucrurile nu s-au concretizat, in conditiile in care zona sta inca sub influenta nefasta a infrastructurii de proasta calitate. Distanta destul de mare pina la unele puncte de atractie turistica, dar si cistigurile reduse pe care agentiile de turism le au de pe urma acestor programe sociale reduc considerabil numarul contractelor incheiate cu pensiunile din zonele turistice ale Vrancei. Vrincenii interesasi pot insa beneficia de "Vacanta la tara" in locatii din alte judete. (Iulia OANCEA)


Start la depunerea proiectelor pentru pensiuni


Vrincenii care vor sa isi construiasca o pensiune cu bani europeni au termen pina pe 30 octombrie sa depuna proiecte in acest sens. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) anunta lansarea, in perioada 18 septembrie "" 30 octombrie, a primei sesiuni de cereri de proiecte pentru infiintarea de pensiuni, prin Masura 312 "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi" si pentru Masura 313 "încurajarea activitatilor turistice", in vederea acordarii fondurilor nerambursabile pentru dezvoltare rurala. Pentru Masura 312 sint disponibile fonduri in valoare de 95.857.420 euro. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect este de 200.000 euro. Fondurile disponibile pentru Masura 313 "încurajarea activitatilor turistice" sint in cuantum de 108.844.555 euro, iar un investitor in turism poate primi maxim 200.000 euro, bani nerambursabili. Depunerea proiectelor se va face la sediile Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Vrancea, in intervalul orar 09.00 "" 14.00. « Solicitantul de finantare trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate in cadrul Ghidului Solicitantului aferent fiecarei masuri», se specifica intr-un comunicat al APDRP. Procedura de selectie va fi afisata pe site-urile APDRP, MADR, dar si la sediul OJPDRP. Termenul limita de depunere pentru aceasta sesiune de cereri de proiecte este 30 octombrie 2008, ora 12.00. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.