Sport

Voleibalistii Colegiului Economic au impresionat campionii judetului Galati

Ziarul de Vrancea
27 sep 2017 3618 vizualizări

Baietii antrenati de profesorul Florin Eufrosie au jucat de la egal la egal cu profesionistii, iar fetele au castigat categoric

Echipele de volei ale Colegiului Economic ”Mihail Kogălniceanu” au început anul acesta școlar cu meciuri amicale la Galați. Astfel, băieții au ales să joace cu echipele de speranțe și de cadeți ale Clubului Sportiv ” Arcada ” Galați, un club cu perfomanțe deosebite în voleiul masculin românesc. Echipa de senioi a C. S. ”Arcada” a fost vicecampioană în anul competițional trecut, în prima ligă a seniorilor, iar acum este condusă de un antrenor bulgar. În ciuda așteptărilor, avand in vedere că era un meci între o echipă de performanță și una de amatori,  jocul dintre băieții de la Economic și cei de la clubul gălățean a fost deosebit de echilibrat, cu răsturnări de scor, momente de volei foarte frumoase, în care protagoniștii au demonstrat din plin că posedă calități evidente pentru a practica acest sport atât de frumos, dar și atât de greu de învățat. Reprezentanții clubului ”Arcada” s-au arătat interesați de unul dintre atacanții principali ai echipei de la Economic – Scutaru Andrei, un jucător cu o detentă impresionantă, cu o inteligență remarcabilă în joc, un jucător care a demonstrat de departe că este cel mai bun atacant de pe teren, în jocul disputat la Galați. Scorul final a fost 3-3, iar timpul nu a mai permis disputarea unui set decisiv, însă după acest meci s-a putut concluziona faptul că jucătorii vrânceni au reprezentat cu cinste județul și au fost permanent la conducerea jocului. Numai faptul că a fost un meci amical, în care întregul lot de jucători a fost rulat, experimentându-se diverse combinații de joc și formule de echipă, a făcut ca meciul să nu fie câștigat de vrânceni.  Din lotul băieților de la Economic, au făcut parte: Scutaru Andrei – căpitan, Szabo Norris, Bicoi Ciprian, Berehoi Gabriel, Turturică Enrico, Sima George – Dan, Simion Andrei, Ceolpan Andrei, antrenor – prof. Florin Eufrosie.

Victorie categorica a fetelor

Fetele de la Economic au ales să joace cu echipa campioană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar  din județul Galați – Colegiul Național ”Costache Negri” , antrenor – prof. Ducu Tănasă. Aceste echipe s-au mai întâlnit și în cursul lunii aprilie a acestui an, în meciuri oficiale, la turneul de zonă al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, desfășurat la Tulcea. Acolo, fetele din Vrancea s-au impus cu 2-0. Acum, datele problemei erau modificate, ambele echipe se află în plină reorganizare, din cauza plecării a câte trei jucătoare foarte valoroase din loturile acestora. Scorul final a fost unul categoric 5-0 în favoarea ambițioaselor fete din Vrancea. „Cifrele nu spun însă nimic despre echilibrul din teren, despre calitățile demonstrate de jucătoarele ambelor echipe, despre pasiunea pe care elevele au demonstrat-o în joc, despre răsturnările spectaculoase de scor, despre trăirile pline de emoții, la intensitate maximă, a fetelor din teren. A fost o experiență sportivă reușită, care prefigurează un an sportiv bogat în meciuri și plin de emoții, sperăm pozitive”, transmite profesorul Florin Eufrosie. Lotul jucătoarelor de la Economic a fost compus din: Bălășoiu Paula – Corina, Clincescu Andreea, Clincescu Roxana,Brutu Mădălina, Vulpoiu Elena,  Fătu Andreea, Fega Andreea, Grigore Lorene, antrenor, prof. Florin Eufrosie. (Z.V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.