Sport

VIDEO | România - Kosovo 2-0, în preliminariile EURO 2024. Două goluri înscrise pe finalul unui meci dramatic, întrerupt 50 de minute

Ziarul de Vrancea
13 sep 2023 1241 vizualizări

România a învins Kosovo cu 2-0 pe Arena Națională, în noaptea de marți spre miercuri  12 spre 13 septembrie 2023 într-un meci nebun din Grupa I a preliminariilor EURO 2024. Partida a fost suspendată în minutul 21 din cauza unui banner anti-Kosovo afișat de ultrașii români, iar golurile au fost înscrise spre final.

Echipa națională de fotbal a României a învins selecționata  Kosovo, în noaptea de marți spre miercuri 12 spre 13 septembrie 2023, cu 2-0 după un meci absolut nebun pe stadionul Arena Națională din București. Ambele goluri au fost înscrise pe final, după ce echipa noastră a jucat mai bine de o repriză cu un om în plus pe teren, în urma cartonașului roșu încasat în minutul 42 de kosovarul Muriqi. 

În minutul 60, Nicolae Stanciu a ratat un penalty, dar același jucător își răscumpără greșeala și deschide scorul pentru România în minutul 83. În ultimele minute ale prelungirilor, românii scapă de emoții prin golul superb marcat de Mihăilă. 

Jandarmeria a trimis la pauza meciului o informare cu privire la evenimentele care au dus la întreruperea meciului. 

”În legătură cu meciul de fotbal ROMÂNIA - KOSOVO, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Pe timpul desfășurării partidei de fotbal, mai mulți membri ai unei facțiuni autointitulate de tip "ultras" au folosit materiale pirotehnice interzise, au adresat injurii oaspeților, au afișat un banner cu mesajul "Kosovo je Serbija" și au scandat același mesaj.

În urma acestor acțiuni, arbitrul a decis întreruperea meciului pe o perioadă nedeterminată, urmând a fi luate decizii în consecință.

Reprezentanții autorităților implicate în organizarea și gestionarea evenimentului sportiv au purtat discuții cu suporterii gazdă pentru a-i determina să se delimiteze de aceste acțiuni ilegale, iar partida s-a reluat, fiind impusă de către oficiali condiția ca aceste comportamente ilicite să înceteze”.

gsp.ro:Edi Iordănescu, speriat de incidentele de pe Arena Națională: „Să ratezi o calificare la «masa verde» e păcat”Edi Iordănescu, speriat de incidentele de pe Arena Națională: „Să ratezi o calificare la «masa verde» e păcat”

România a învins Kosovo, scor 2-0, și păstrează poziția secundă în grupa I preliminară pentru EURO 2024. Selecționerul Edi Iordănescu și-a felicitat elevii pentru dăruire și admite că s-a temut pentru un eșec la „masa verde”. 

Edi Iordănescu, prima reacție după România - Kosovo 2-0 

„Felicitări băieţilor, au fost minunaţi, au arătat caracter, personalitate. Au arătat că ştiu să depăşească momentele grele, ce se întâmplă în jurul echipei naţionale nu e uşor de digerat. Am băieţi cu caracter, cu suflet mare şi băieţi cu valoare. Am obţinut o victorie meritată total şi mergem înainte cu încredere.

Da, normal că nu doream aşa ceva, să pierdem meciul. Să ratezi o calificare la masa verde nu era ok. Sunt suporteri care au încurajat tot timpul echipa naţională şi îi rog din suflet să meargă înainte şi să se concentreze pe încurajarea echipei naţionale”, a spus Edi Iordănescu, la câteva clipe după meci, pe gazon, potrivit Antena Sport


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.