Sport

VIDEO | Gimnasta vrânceancă Ana Maria Bărbosu, 3 medalii de aur la RomGym Trophy și Campionatul Național Individual Open

Ziarul de Vrancea
6 sep 2023 1825 vizualizări

Gimnasta vrânceancă Ana Maria Bărbosu a dominat categoric două concursuri importante la care a participat în acest sfârșit de săptămână.Sortiva originară din Unirea Odobești a cucerint 3 medalii de aur( 2 la individual și una pe echipe) la concursul internațional RomGym Trophy și la Campionatul Național Individual Open.Astfel la concursul internațional RomGym Trophy, Ana Maria Bărbosu a câștigat concursul individual și România A (Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda), întrecerea pe echipe în cea de-a doua zi. De asemenea la Campionatul Național Individual Open, Ana Maria Bărbosu (CSȘ Focșani) a câștigat medalia de aur. Citiți în continuare postarea activată sâmbătă sseară 02 septembrie 2023, pe contul de facebook al Federației Române de Gimnastic,ă cu amănunte de la cele competițiile dominate categoric  în acest sfârșit de săptămână de gimnasta vrânceancă Ana Maria Bărbosu.

Ana Maria Bărbosu a câștigat concursul individual și România A (Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda), întrecerea pe echipe în cea de-a doua zi a RomGym Trophy.

Pentru echipele participante (Spania, Norvegia, Finlanda, România A și România B a fost o verificare utilă în perspectiva Campionatelor mondiale de la Antwerp. Au fost luate în calcul cele mai bune 3 punctaje la fiecare aparat, iar România A a obținut 159.750 puncte (40.400 - sărituri, 41.700- paralele, 37.800 – bârnă și 39.850 – sol). Pe locul secund Spania – 155.450 puncte, iar pe locul a 3-lea, România B ( Maria Ceplinschi, Ella Oprea Crețu, Amalia Puflea, Antonia Duță și Ioana Danciu)– 149.700 puncte.

14.200 a fost cel bun punctaj al competiției și a fost obținut de Ana Maria Bărbosu la paralele. Ea a câștigat întrecerea individuală cu 53.900 puncte, fiind urmată de Sabrina Maneca Voinea cu 52.350 și de Laura Casabuena (Spania) 52. 050. Lilia Cosman a demonstrat constanță, confirmând evoluția din cantonamentul din Finlanda. Ea s-a clasat pe locul 5 cu 51.450 puncte, înaintea unei gimnaste experimentate, participantă la două ediții ale Jocurilor Olimpice, Filipa Martins (Portugalia).

La Campionatul Național al Echipelor Reprezentative de Club și la Campionatul Național Individual Open, CS Farul Constanța (Sabrina Maneca Voinea, Maria Ceplinschi, Alexia Vânoagă, Bianca Vișovan și Melisa Orazacai) și Ana Maria Bărbosu (CSȘ Focșani) au câștigat medaliile de aur. Argint - LPS Cetate Deva 1 (Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Ioana Danciu, Maria Szeibert, Ariana Cotu) și Sabrina Maneca Voinea (Farul Constanța), bronz - CS Dinamo 1 (Ella Oprea Crețu, Amalia Puflea, Antonia Duță, Ioana Stănciulescu, Alexandra Bianca Costea) și Lilia Cosman.”-Federația Română de Gimnastică

VIDEO:Slow TV Sports


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.