Sport

VIDEO | Eveniment sportiv de talie internațională, la Sala Sporturilor din Focșani. Memorialul „Aurel Cîmpeanu”, ediția a XIX-a

Ziarul de Vrancea
27 sep 2022 2148 vizualizări

Sâmbătă, 24 Septembrie 2022, începând cu orele 09:00, a avut loc în Sala Sporturilor din Focșani cea de-a XIX-a ediție a Turneul Internațional de Judo Memorialul „Aurel Cîmpeanu”. Evenimentul este organizat în memoria antrenorului vrâncean Aurel Cîmpeanu, acesta pregătind în decursul carieriei sale unii dintre cei mai reprezentativi judoka ai Vrancei și ai României.

 Și în acest an, Memorialul și-a continuat nivelul internațional al competiției cu un turneu de judo la care au participat sportivi invitați de la cluburi de tradiție din România, Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina, Turcia, Italia și Cuba, sportivii concurând la categoriile U16 și U18, atât pentru băieți cât și pentru fete.

De asemenea, în cadrul turneului a fost organizat și un puternic Open pentru masculin seniori la care au participat cei mai importanți judoka din țară și nu numai.

Invitata specială din acest an a fost Idalys Ortiz, o legendă a Judo-ului mondial, participantă la patru ediții ale Jocurilor Olimpice, unde a și câștigat consecutiv patru medalii (aur în 2012, argint în 2016 și 2020, bronz în 2008), câștigătoare a opt medalii la Campionatele Mondiale (din care două de aur), 14 titluri continentale consecutive Pan Americane și peste 30 de medalii la alte turnee mondiale și grand prix-uri.

Memorialul a fost organizat de Asociația Județeană de Judo Vrancea și CSM Focșani 2007, în colaborare cu ASOCIAȚIA DE SECURITATE și Direcția Județeană de Sport Vrancea, cu sprijinul LPS Focșani, CSU Focșani și CSS Focșani.

Intrarea a fost liberă pentru toți cei care sunt pasionați de judo, dar și pentru cei ce sunt împătimiți ai sportului, în general.

Scopul declarat al organizatorilor a constat în determinarea tinerilor să aleagă sportul și implicit un mod de viață sănătos în detrimentul multiplelor tentații ale zilei de astăzi. Frumusețea judoului, importanța invitaților și anvergura competiției au constituit motive temeinice pentru aceștia să se alăture acestui eveniment sportiv de talie internațională.

Citiți și :Sportivul legitimat la CSM Focșani 2007, Vlad Vișan, a câștigat Open-ul Turneului Internațional de Judo MEMORIALUL ,,Aurel Cîmpeanu", organizat sâmbătă 24 septembrie 2022 la Focșani în Sala Sporturilor ,,Alin Moldoveanu".

Antrenori: Stănică Grosu și Marinel Palade

Citiți și:Postarea activată pe contul de facebook Cristi Valentin Misăilă al primarului Municipiului Focșani în legătură cu desfășurarea Turneul Internațional de Judo Memorialul „Aurel Cîmpeanu”, ediția a XIX-a  

”Orașul nostru este astăzi gazda Turneului Internațional de Judo – Memorialul „Aurel Câmpeanu”, eveniment organizat în memoria marelui antrenor vrâncean care a descoperit și pregătit de-a lungul timpului unii dintre cei mai mari judoka ai Vrancei și României.

Competiția, susținută și de Primăria Focșani, adună la start sportivi de la cluburi de tradiție din România, Rep. Moldova, Bulgaria, Ucraina, Turcia, Italia și Cuba, la categoriile U16 și U18, atât pentru băieți cât și pentru fete.

Am fost onorat să particip la deschiderea turneului și să cunosc o legendă a Judo-ului mondial, Idalys Ortiz, participantă la patru ediții ale Jocurilor Olimpice, unde a și câștigat consecutiv patru medalii (aur în 2012, argint în 2016 și 2020, bronz în 2008).

De asemenea, m-am bucurat de prezența antrenorului emerit, Lucian Grigoropol, fondatorul judoului vrâncean, în prezent antrenor în SUA, care a venit special la Focșani pentru a participa la acest turneu.

Și nu în ultimul rând, mi-a făcut plăcere să îl reîntâlnesc pe marele nostru campion mondial și european și cetățean de onoare al municipiului Focșani, Adrian Croitoru.

Felicitări organizatorilor, în special managerului Marius Ulmeteanu și mult succes participanțior!

Fie ca cei mai buni să câștige!”-Cristi Valentin Misăilă


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.